Розсипчастий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Влітку і восени особливо популярною стає випічка з яблуками, тому розповім, як приготувати розсипчастий яблучний пиріг. Це простий, ситний, ароматний, солодкий і дуже розсипчастий пиріг.
Секрет цього пирога в тому, що немає необхідності місити тісто, досить лише змішати борошняну суміш і чергувати її з натертими на крупній тертці яблуками. Саме завдяки соку яблук борошно збільшується в об'ємі і виходить розсипчасте тісто. Такий пиріг можна спекти і з натертими грушами - вийде теж дуже смачно.
- Пшеничне борошно в / с - 1 Склянка
- Кукурудзяне борошно дрібного помелу - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яблука - 5-6 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Просійте пшеничну, кукурудзяне борошно, сіль і розпушувач. Додайте цукор і добре перемішайте. Яблука промийте і просушіть, за бажанням очистіть їх від шкірки.
2. Натріть яблука на крупній тертці. 1/3 частина борошняної суміші висипте в форму для випічки, рівномірно її розподіливши. Зверху викладіть 1/3 частина натертих яблук.
3. Також рівномірно розподіліть їх і далі чергуйте шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Полийте пиріг рослинним або вершковим маслом (його необхідно заморозити і натерти на тертці).
4. Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці 45-55 хвилин. Остудіть пиріг у формі і прикрасьте цукровою пудрою. Смачного!