Рецепт Вишневий пиріг Ніжний фото

Вишневий пиріг Ніжний
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Рецепт приготування пирога зі свіжими вишнями, соком лимона і мигдальним екстрактом.

Ще один соковитий пиріг в скарбничку ваших літніх рецептів.

  • Корочка для пирога - - частин
  • Кукурудзяного крохмалю - 4 Ст. Ложки
  • Цукру - 3/4 склянки
  • Солі - 1/8 чайних ложки
  • Сік лимона - 1/2 штуки
  • Мигдалевого екстракту - 1/4 чайних ложки
  • Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Води - 2 Ст. Ложки
вишневий пиріг Ніжний - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Вийняти кісточки з вишень. Вершкове масло розрізати на дрібні шматочки. Акуратно перемішати вишню, кукурудзяний крохмаль, цукор, сіль, лимонний сік і мигдальний екстракт разом у великій мисці.
вишневий пиріг Ніжний - фото крок 2
2. Розкачати половину охолодженого тіста на посипаній борошном робочій поверхні в коло діаметром 32 см. Обережно покладіть його форму для пирога діаметром 22 см. За допомогою качалки акуратно пройтися по частині форми і обрізати краї тіста.
вишневий пиріг Ніжний - фото крок 3
3. Ложкою викласти начинку поверх тесту. Не додавайте рідину, яка зібралася в мисці. Зверху викласти шматочки холодного вершкового масла.
вишневий пиріг Ніжний - фото крок 4
4. Розкачайте тісто на злегка посипаною борошном поверхні в круг діаметром 30 см. Викласти його поверх вишневої начинки і обрізати, залишаючи бортики на 2 см. Сформуйте з них декоративні защипи або складки. Збити 1 яйце з 2 столовими ложками води і отриманою сумішшю змастити тісто за допомогою кисті. Потім посипати кондитерським цукром. Гострим ножем зробити невелику щілину в центрі пирога, щоб звідти виходив пар.
вишневий пиріг Ніжний - фото крок 5
5. Випікати пиріг в середині духовки 25 хвилин. Зменшити температуру до 175 градусів і випікати пиріг протягом 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Остудити пиріг на стійці і подавати.

Схожі рецепти