Вишневий пиріг Ніжний
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога зі свіжими вишнями, соком лимона і мигдальним екстрактом.
Ще один соковитий пиріг в скарбничку ваших літніх рецептів.
- Корочка для пирога - - частин
- Кукурудзяного крохмалю - 4 Ст. Ложки
- Цукру - 3/4 склянки
- Солі - 1/8 чайних ложки
- Сік лимона - 1/2 штуки
- Мигдалевого екстракту - 1/4 чайних ложки
- Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Води - 2 Ст. Ложки
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Вийняти кісточки з вишень. Вершкове масло розрізати на дрібні шматочки. Акуратно перемішати вишню, кукурудзяний крохмаль, цукор, сіль, лимонний сік і мигдальний екстракт разом у великій мисці.
2. Розкачати половину охолодженого тіста на посипаній борошном робочій поверхні в коло діаметром 32 см. Обережно покладіть його форму для пирога діаметром 22 см. За допомогою качалки акуратно пройтися по частині форми і обрізати краї тіста.
3. Ложкою викласти начинку поверх тесту. Не додавайте рідину, яка зібралася в мисці. Зверху викласти шматочки холодного вершкового масла.
4. Розкачайте тісто на злегка посипаною борошном поверхні в круг діаметром 30 см. Викласти його поверх вишневої начинки і обрізати, залишаючи бортики на 2 см. Сформуйте з них декоративні защипи або складки. Збити 1 яйце з 2 столовими ложками води і отриманою сумішшю змастити тісто за допомогою кисті. Потім посипати кондитерським цукром. Гострим ножем зробити невелику щілину в центрі пирога, щоб звідти виходив пар.
5. Випікати пиріг в середині духовки 25 хвилин. Зменшити температуру до 175 градусів і випікати пиріг протягом 25-30 хвилин, до золотистого кольору. Остудити пиріг на стійці і подавати.