Ніжний пиріг з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами відмінним рецептом смачного і ніжного пирога з апельсинами, який відлітає просто миттєво. В основі пирога - бісквітне тісто, доповнене шматочками апельсина.
Рецепт, як приготувати ніжний пиріг з апельсинами, дуже простий. По суті його можна з легкістю видозмінити в ніжний пиріг з ківі (з яблуками, з ананасами, як завгодно). І цей список можна продовжувати нескінченно. Основа з бісквітного тіста - це завжди вдалий пиріг, він смачний і соковитий.
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 1 штука

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для бісквітного тіста яйця повинні бути холодними, щоб їх можна було легко збити в пишну піну.

Насамперед підготуйте начинку: апельсинову цедру натріть на крупній тертці (апельсин попередньо необхідно добре помити гарячою водою і обсушити паперовими рушниками). Потім ножем акуратно зріжте білу частину, щоб залишилася тільки м'якоть, яку поріжте на невеликі шматочки.

Яйця розбийте у велику миску, додайте цукор. Зверніть увагу, що миска повинна бути чистою і сухою. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера до утворення пишної маси.

Подивіться, наскільки збільшилася в обсязі яєчна маса (я збивала хвилин 8-10 спочатку на середній, а потім на високій швидкості).

Борошно всипати невеликими порціями, просіюючи безпосередньо в яєчну масу. Перемішувати слід дуже акуратно, повільними рухами, як би піднімаючи тісто знизу вгору. І обов'язково в одну сторону (за годинниковою або проти годинникової стрілки)! У інгредієнтах я вказала розпушувач, але додавати його не обов'язково, якщо ви не перший раз печете бісквіт, і він у вас чудово виходить, то розпушувач, звичайно ж, не додавайте. Але якщо готуєте в перший раз, то додайте.

Тісто має вийти за консистенцією схожим на густу сметану або трохи рідині.

У готове тісто додайте апельсинову цедру і шматочки апельсина. Перемішайте.

Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте тісто. Надішліть в духовку на 30 хвилин (температура - 180 градусів).

Готовий пиріг залиште остигати в формі на 15 хвилин.

А потім вийміть з форми, присипте цукровою пудрою і прикрасьте за бажанням.

Ніжний пиріг з апельсинами готовий! Приємного чаювання!