Рецепт Ніжний пиріг з апельсинами фото

Ніжний пиріг з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Апельсин
Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 45 хв.

Сьогодні хочу поділитися з вами відмінним рецептом смачного і ніжного пирога з апельсинами, який відлітає просто миттєво. В основі пирога - бісквітне тісто, доповнене шматочками апельсина.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати ніжний пиріг з апельсинами, дуже простий. По суті його можна з легкістю видозмінити в ніжний пиріг з ківі (з яблуками, з ананасами, як завгодно). І цей список можна продовжувати нескінченно. Основа з бісквітного тіста - це завжди вдалий пиріг, він смачний і соковитий.

  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Апельсин - 1 штука
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для бісквітного тіста яйця повинні бути холодними, щоб їх можна було легко збити в пишну піну.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 2
Насамперед підготуйте начинку: апельсинову цедру натріть на крупній тертці (апельсин попередньо необхідно добре помити гарячою водою і обсушити паперовими рушниками). Потім ножем акуратно зріжте білу частину, щоб залишилася тільки м'якоть, яку поріжте на невеликі шматочки.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 3
Яйця розбийте у велику миску, додайте цукор. Зверніть увагу, що миска повинна бути чистою і сухою. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера до утворення пишної маси.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 4
Подивіться, наскільки збільшилася в обсязі яєчна маса (я збивала хвилин 8-10 спочатку на середній, а потім на високій швидкості).
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 5
Борошно всипати невеликими порціями, просіюючи безпосередньо в яєчну масу. Перемішувати слід дуже акуратно, повільними рухами, як би піднімаючи тісто знизу вгору. І обов'язково в одну сторону (за годинниковою або проти годинникової стрілки)! У інгредієнтах я вказала розпушувач, але додавати його не обов'язково, якщо ви не перший раз печете бісквіт, і він у вас чудово виходить, то розпушувач, звичайно ж, не додавайте. Але якщо готуєте в перший раз, то додайте.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 6
Тісто має вийти за консистенцією схожим на густу сметану або трохи рідині.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 7
У готове тісто додайте апельсинову цедру і шматочки апельсина. Перемішайте.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 8
Форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте тісто. Надішліть в духовку на 30 хвилин (температура - 180 градусів).
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 9
Готовий пиріг залиште остигати в формі на 15 хвилин.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 10
А потім вийміть з форми, присипте цукровою пудрою і прикрасьте за бажанням.
ніжний пиріг з апельсинами - фото крок 11
Ніжний пиріг з апельсинами готовий! Приємного чаювання!

Схожі рецепти