Ніжний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете наповнити кухню ароматом домашньої випічки, а також нагодувати гостей і близьких смачненьким, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт ніжного пирога з капустою.
Цей дивно смачний і дуже ніжний пиріг з капустою в домашніх умовах стане відмінним варіантом закуски не тільки на сніданок або вечерю, але і на природу. Тісто виходить м'яким, з апетитною скоринкою, а начинка буквально тане в роті.
- Борошно - 450 грам
- Яйце - 4 штуки(2 в тісто, 2 в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Капуста - 400 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Молоко - 60 мілілітрів
- Перець - 1 щіпка
1. Першим ділом, звичайно, потрібно зайнятися тестом. Для його приготування необхідно відокремити один жовток (він знадобиться для змащування пирога), а потім збити яйця. Додати розм'якшене вершкове масло і сметану. Потім поступово всипати просіяне з сіллю борошно і замісити тісто.
2. Тісто загорніть в харчову плівку або накрийте. Надішліть в холодильник приблизно на 25 хвилин.
3. Приблизно стільки часу і знадобиться для приготування начинки. Для початку відправте варитися яйця, потім остудіть їх і очистіть. Цей простий рецепт ніжного пирога з капустою можна доповнити також відвареної морквою або рисом, наприклад. Капусту дрібно наріжте і відправте на сковороду з рослинним маслом. Додайте цукор, щіпку солі і молоко. Залиште 10-15 хвилин, поки капуста не стане м'якою, на невеликому вогні.
4. Остудіть до кімнатної температури капусту, а тим часом вимийте і подрібніть зелень за смаком, наріжте дрібними кубиками яйце.
5. Тісто потрібно розділити на дві частини і розкачати за розміром форми для запікання. Викладіть у форму, змащену маслом або застелену пергаментом, одну частину тіста. Інгредієнти начинки змішайте і викладіть на тісто.
6. Накрийте другим листом тесту, добре загорнувши краю. Щоб ніжний пиріг з капустою в домашніх умовах не був всередині вологим, зверху потрібно зробити невеликий отвір для виходу пари. Змастіть верх пирога збитим жовтком.
7. Надішліть форму в розігріту духовку, випікайте близько 35-40 хвилин, періодично перевіряючи готовність і рум'яність скоринки. Ось і весь простий рецепт ніжного пирога з капустою. Після випічки його потрібно трохи остудити, а потім нарізати порційними шматочками.