Рецепт Ніжний персиковий пиріг фото

Ніжний персиковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Персик
ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Нещодавно мені розповіли, як приготувати ніжний персиковий пиріг зі сметаною заливкою і мигдалем. Виходить така випічка неймовірно ніжною, повітряної, в міру вологою і солодкої. Спробуйте самі!

Даний рецепт розрахований на 4-5 порцій, тому беріть форму розміром 20х20 см. Персики найкраще брати в міру стиглі, щоб вони пропеклися, але не перетворилися в кашку. Аналогічним чином можна приготувати пиріг з нектаринами, сливами, грушами і навіть стиглими яблуками, експериментуйте. Як заливки можна використовувати не тільки густу сметану, але і збиті вершки або цукрову глазур. Мигдальні пластівці можна замінити подрібненими волоськими або лісовими горіхами. Прикрашайте на свій смак.

  • Борошно - 130 грам
  • Цукор - 150 грам(100г в тісто, 50г в заливку)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Персики - 400 грам
  • Крем - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Мигдальні пелюстки - 30 грам
ніжний персиковий пиріг - фото крок 1
1. Персики розріжте навпіл, приберіть кісточку і залийте окропом на 1 хвилин. Злийте воду і зніміть шкірку з персиків. Наріжте їх часточками. М'яке вершкове масло збийте міксером з цукром.
ніжний персиковий пиріг - фото крок 2
2. По одному додайте яйця. Збивайте протягом 2-3 хвилин. Додайте просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Перемішайте міксером до однорідності. Форму застеліть пергаментом, розподіліть в ній тісто.
ніжний персиковий пиріг - фото крок 3
3. Зверху рівномірно викладіть часточки персиків. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Сметану з цукром змішайте віночком. Доливання готовий.
ніжний персиковий пиріг - фото крок 4
4. Гарячий пиріг полийте сметаною заливкою і посипте мигдальними пелюстками. Надішліть в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти