Ніжний персиковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно мені розповіли, як приготувати ніжний персиковий пиріг зі сметаною заливкою і мигдалем. Виходить така випічка неймовірно ніжною, повітряної, в міру вологою і солодкої. Спробуйте самі!
Даний рецепт розрахований на 4-5 порцій, тому беріть форму розміром 20х20 см. Персики найкраще брати в міру стиглі, щоб вони пропеклися, але не перетворилися в кашку. Аналогічним чином можна приготувати пиріг з нектаринами, сливами, грушами і навіть стиглими яблуками, експериментуйте. Як заливки можна використовувати не тільки густу сметану, але і збиті вершки або цукрову глазур. Мигдальні пластівці можна замінити подрібненими волоськими або лісовими горіхами. Прикрашайте на свій смак.
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 150 грам(100г в тісто, 50г в заливку)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Персики - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Мигдальні пелюстки - 30 грам
1. Персики розріжте навпіл, приберіть кісточку і залийте окропом на 1 хвилин. Злийте воду і зніміть шкірку з персиків. Наріжте їх часточками. М'яке вершкове масло збийте міксером з цукром.
2. По одному додайте яйця. Збивайте протягом 2-3 хвилин. Додайте просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Перемішайте міксером до однорідності. Форму застеліть пергаментом, розподіліть в ній тісто.
3. Зверху рівномірно викладіть часточки персиків. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Сметану з цукром змішайте віночком. Доливання готовий.
4. Гарячий пиріг полийте сметаною заливкою і посипте мигдальними пелюстками. Надішліть в холодильник на 2 годину. Смачного!