Персиковий пиріг зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
У літній сезон потрібно мати під рукою максимум різноманітних рецептів випічки. Поповнити колекцію пропоную відмінним варіантом, як приготувати персиковий пиріг зі сметанним кремом.
Це досить простий рецепт персикового пирога зі сметанним кремом, який можна приготувати на листковому, пісочному або навіть дріжджовому тесті. Верхня скоринка виходить дивно хрусткою і дуже смачною. А пиріг всередині просто тане в роті.
- Персики - 4-6 штук
- Крем - 200 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Борошно - 3-5 Ст. Ложок
- Ванільний екстракт - За смаком
- Панірувальні сухарі або крихта печива - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Корж - 1 штука (пісочне або листкове тісто)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Для початку потрібно підготувати основу - корж. Персики вимити, обсушити трохи, нарізати невеликими скибочками, видаливши кісточку. Корж присипати крохмалем і викласти персики.
2. В окремій мисочці з'єднати сметану з цукром (кількість визначаєте за смаком).
3. Збити до однорідності і додати трохи борошна.
4. Ще раз як слід перемішати. Додати ванільний екстракт (в рецепт приготування персикового пирога зі сметанним кремом можна використовувати також гвоздику, корицю, наприклад).
5. Вилити сметанний крем зверху персиків і відправити форму в розігріту духовку хвилин на 20.
6. А тим часом в невелику мисочку відправити панірувальні сухарі дрібного помелу.
7. Додати за смаком цукор.
8. Розтопити вершкове масло і вилити в крихту. Руками акуратно перемішати, уникаючи утворення грудочок.
9. Дістати пиріг з духовки, присипати зверху крихтою і відправити назад запікатися до готовності. Ось такий простий і дуже апетитний варіант, як зробити персиковий пиріг зі сметанним кремом.