Медовий пиріг зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Ви напевно знаєте улюблений багатьма торт "медовик" . Тут я покажу, як приготувати медовий пиріг зі сметанним кремом, який на смак майже не відрізняється від оригінального "медяники" . Перевірте самі!
Якщо у вас є висока роз'ємна форма, то коржі можна вирізати під її діаметр і перешаровувати їх кремом прямо в ній, щоб крем не розтікався. Якщо ж немає, то просто робіть це на плоскій тарілці. А як все застигне, акуратно приберіть все зайве.
- Мед рідкий - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 500 грам (жирна)
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Згущене молоко варена - 300 грам
- Сода - 1, 5 чайних ложки
Для приготування тіста збийте яйця венічіком. До них додайте мед, цукор і вершкове масло. Поставте все на водяну баню і, постійно помішуючи, дайте маслу розтанути.
Тепер в тісто можна поступово вводити борошно. До борошна потрібно додати соду, погашену оцтом. Потім тісто потрібно дуже добре вимішати. Воно повинно вийти за консистенцією, як сметана.
Якщо у вас немає форми, від якої коржі легко відійдуть і не зламаються, то краще випікати їх просто на пергаментному папері. Розподіліть тісто на папері, утворивши коло. Не потрібно прагнути домогтися ідеальної форми, зайві краю потім можна обрізати. Коржі випікаються близько 7 хвилин. Потім за допомогою круглої кришки або миски обріжте краю коржів, щоб отримати однакові кола.
Прийшов час зайнятися кремом. Для його приготування змішайте варену згущенку і сметану. Перемішувати крем до однорідної маси краще блендером. Потім крем треба поставити в холодильник на 20 хвилин, щоб він загус.
Готовим кремом потрібно змастити випечені коржі, викладаючи їх один на одного шарами. Їх потрібно злегка притискати один до одного, щоб пиріг не розвалився при нарізанні. Зверху пиріг можна прикрасити крихтами від обрізаних країв коржів, шоколадом або будь-якими глазурями. Щоб коржі просочилися кремом, краще дати пирогу постояти в холодильнику кілька годин або навіть цілу ніч.