Медовий торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Мене завжди приводили в захват готові кондитерські вироби. Дивовижно, що з простого набору продуктів може вийде шедевр. Розповім, як приготувати медовий торт зі сметанним кремом.
Смак цього торта багатьом знайомий ще з дитинства. Такий без проблем можна купити в магазині, але набагато смачніше зробити його самостійно. Всі коржі випікають окремо, а потім змащують сметанним кремом. Готовий торт наполягайте 5-9 годин в холодильнику.
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 180 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 2 чайних ложки
- Мед - 1/4 склянки
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Вершковий сир - 115 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Крем - 0, 5 L
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки(2 для крему, 2 для прикраси)
- Смородина, розмарин - За смаком
1. У сотейник викладіть вершкове масло і відправте його на вогонь, розтопіть, а потім зніміть з вогню, вбийте по одному курячі яйця, додайте мед і соду.
2. Гарненько перемішайте вміст сотейника до утворення однорідної маси.
3. Надішліть сотейник назад на слабкий вогонь і брешіть до утворення світлого карамельного кольору.
4. Просійте борошно і порційно додавайте її до рідких складових, лопаткою або ложкою замісити тісто.
5. Розділіть тісто на невеликі шматочки. Посипте стіл борошном і розкачайте кожен шматочок в тонкий пласт, потім за допомогою тарілки виріжте необхідну форму.
6. Викладіть коржі на деко або в форму і випікайте по 4 хвилини кожен в розігрітому до 200 градусів духовці.
7. Виходить від 10 до 12 готових коржів, відкладіть їх в сторону для охолодження.
8. У чашу міксера викладіть вершковий сир і додайте до нього згущене молоко, збивайте кілька хвилин.
9. Додайте сметану і ваніль, знову збийте все до утворення однорідної маси.
10. В окремій ємності збийте охолоджені вершки з цукровою пудрою до утворення пишної маси.
11. З'єднайте вершки зі сметаною і акуратно перемішайте весь крем.
12. Викладіть на тарілку перший корж і трохи крему, потім розмажте його по всій поверхні.
13. Промажьте приготованим кремом все решта коржі, а також змастіть верхівку і краю.
14. Подрібніть волоські горіхи і прикрасьте ними боки торта, гілочку розмарину і журавлини обваляйте в цукровій пудрі.
15. Прикрасьте торт цукровими виробами і настоюйте його кілька годин у холодильнику.