Бісквітний торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться чогось солодкого приготувати до чаю, на виручку прийде цей рецепт приготування бісквітного торта зі сметанним кремом. Нескладний і апетитний, він доповнить навіть святковий стіл.
Цей простий рецепт, як приготувати бісквітний торт зі сметанним кремом, хороший тим, що прекрасно поєднує в собі самі різні добавки: можна додавати всілякі ягоди, фрукти, цукати і горіхи. Тортик виходить дуже ніжним і повітряним завдяки просоченню. Обов'язково спробуйте повторити цей рецепт будинку!
- Яйце - 12 штук
- Цукор - 500 грам(400 грамів в тісто, 100 - для крему)
- Борошно - 3-3.5 склянки
- Крем - 400 грам
- Ягоди або фрукти - 1 Склянка (по бажанню)
1. Спершу відокремте акуратно білки від жовтків.
2. Тепер в мисочку з білками додайте приблизно половину цукру.
3. У жовтки також додайте цукор.
4. Почніть збивати жовтки з цукром до однорідності.
5. Білки збийте аналогічним чином. Використовуйте міксер, він допоможе вам без праці домогтися потрібної консистенції.
6. З'єднайте обидві маси і акуратно перемішайте.
7. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи тим самим тісто. Застелите форму пергаментом або змастіть маслом. Вилийте тісто, запікайте бісквіт до готовності.
8. Поки випікається корж, займіться кремом. З'єднайте сметану з цукром, збивайте до однорідності. При бажанні для аромату можна додати в цей простий рецепт бісквітного торта зі сметанним кремом дрібку ваніліну.
9. Готовий корж остудіть як слід і гострим ножем розрізати вздовж на 2 або 3 частини (в залежності від висоти бісквіта і обсягу форми). Змастіть кожен корж кремом.
10. В даному випадку бісквітний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах доповнений ще вишнею без кісточок. Це дуже смачно!
11. Залишок крему викладіть зверху, також змастіть їм боки торта. Залиште його просочуватися мінімум на 2-3 годину (можна і на ніч). Перед подачею можна прикрасити тертим шоколадом, ягодами або листочком м'яти, наприклад.