Ніжний пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково подивіться, як приготувати ніжний пиріг з персиками. Він такий повітряний, що просто тане в роті! ніжний бісквіт, сметанний крем і соковиті персики роблять випічку відмінним частуванням до чаю.
Цей пиріг хороший тим, що його не обов'язково ставити в холодильник після випічки, так як бісквіт виходить досить повітряним, а сметанний крем - вологим і добре просочує тісто. Але якщо у вас є час, все ж відправте пиріг в холодильник на 2-3 годину, тоді він вийде неймовірно смачним. Замість персиків можна взяти стиглі абрикоси, груші, яблука, вишню або малину. Беріть форму побільше, пиріг добре піднімається, і тесту виходить багато.
- Цукор - 170 грам
- Рослинна олія - 125 грам
- Борошно - 230 грам
- Густа сметана - 400 грам
- Яйце - 4 штуки
- Персики - 3-4 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
1. Білки акуратно відокремити від жовтків і перекладіть в суху прохолодну посуд. Збийте білки з сіллю міксером до стійкої піни, поступово збільшуючи швидкість збивання.
2. Не припиняючи збивати, невеликими порціями додайте цукор і ванільний цукор. Збийте масу протягом 5-6 хвилин до стійких піків.
3. По одному додайте жовтки до білкової маси, збиваючи її на середній швидкості міксера. Тонкою цівкою додайте рослинне масло, збиваючи масу на середній швидкості міксера. Окремо просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
4. В 3-4 прийому додайте борошняну масу до бісквітної і акуратно перемішайте лопаткою. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою. Викладіть в неї тісто і акуратно розрівняйте його.
5. Персики промийте, просушіть і наріжте невеликими шматочками. Викладіть персики зверху на тісто шкіркою вгору. Надішліть бісквіт в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
6. Дайте пирогу охолонути. Густу сметану змішайте з цукровою пудрою, полийте нею пиріг. Прикрасьте пиріг шматочками фруктів і відправте його в холодильник мінімум на 1 час. Смачного!