Рецепт Ніжний пиріг з персиками фото

Ніжний пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Персик
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Обов'язково подивіться, як приготувати ніжний пиріг з персиками. Він такий повітряний, що просто тане в роті! ніжний бісквіт, сметанний крем і соковиті персики роблять випічку відмінним частуванням до чаю.

Цей пиріг хороший тим, що його не обов'язково ставити в холодильник після випічки, так як бісквіт виходить досить повітряним, а сметанний крем - вологим і добре просочує тісто. Але якщо у вас є час, все ж відправте пиріг в холодильник на 2-3 годину, тоді він вийде неймовірно смачним. Замість персиків можна взяти стиглі абрикоси, груші, яблука, вишню або малину. Беріть форму побільше, пиріг добре піднімається, і тесту виходить багато.

  • Цукор - 170 грам
  • Рослинна олія - 125 грам
  • Борошно - 230 грам
  • Густа сметана - 400 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Персики - 3-4 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
ніжний пиріг з персиками - фото крок 1
1. Білки акуратно відокремити від жовтків і перекладіть в суху прохолодну посуд. Збийте білки з сіллю міксером до стійкої піни, поступово збільшуючи швидкість збивання.
ніжний пиріг з персиками - фото крок 2
2. Не припиняючи збивати, невеликими порціями додайте цукор і ванільний цукор. Збийте масу протягом 5-6 хвилин до стійких піків.
ніжний пиріг з персиками - фото крок 3
3. По одному додайте жовтки до білкової маси, збиваючи її на середній швидкості міксера. Тонкою цівкою додайте рослинне масло, збиваючи масу на середній швидкості міксера. Окремо просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
ніжний пиріг з персиками - фото крок 4
4. В 3-4 прийому додайте борошняну масу до бісквітної і акуратно перемішайте лопаткою. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте манкою. Викладіть в неї тісто і акуратно розрівняйте його.
ніжний пиріг з персиками - фото крок 5
5. Персики промийте, просушіть і наріжте невеликими шматочками. Викладіть персики зверху на тісто шкіркою вгору. Надішліть бісквіт в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
ніжний пиріг з персиками - фото крок 6
6. Дайте пирогу охолонути. Густу сметану змішайте з цукровою пудрою, полийте нею пиріг. Прикрасьте пиріг шматочками фруктів і відправте його в холодильник мінімум на 1 час. Смачного!

Схожі рецепти