Рецепт Відкритий пиріг з персиками фото

Відкритий пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Дріжджове тісто , Персик
Вагітним і годуючим
На вечерю , Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування відкритого пирога з персиками. Тісто для відкритого персикового пирога готуємо дріжджове.

Опис приготування:

Начинкою для такого пирога може бути з будь-яких фруктів або ягід. Абрикосовим джемом змащуємо поверхню пирога.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 25 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукровий сироп - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - За смаком (начинка)
  • Персики - 4-5 штук (начинка)
  • Джем абрикосовий - 2-3 Ст. Ложок (глазур)
відкритий пиріг з персиками - фото крок 1
1. Робимо опару. Цукровий сироп розводимо в теплому молоці, додаємо сіль, розтоплене вершкове масло, збите яйце.
відкритий пиріг з персиками - фото крок 2
2. У теплому молоці розмішуємо дріжджі і змішуємо з іншими продуктами. На сайті proseivaem пристрасті. Замішуємо половину просіяного борошна.
відкритий пиріг з персиками - фото крок 3
3. Серветкою накриваємо миску з опарою і хвилин на тридцять ставимо в тепле місце. Додаємо в опару, що підійшла решту борошна і добре вимішуємо тісто. Години на півтора тісто залишаємо в мисці.
відкритий пиріг з персиками - фото крок 4
4. Присипаємо дошку борошном і розгортаємо тісто в прямокутник.
відкритий пиріг з персиками - фото крок 5
5. Пекарської папером накриваємо дно форми для випічки. Тісто укладаємо в форму. Розрізаємо персики навпіл і на десять частин - кожну половинку. Зверху на пиріг викладаємо персики, легенько вдавлюючи в тісто скибочки. Пиріг присипаємо цукром і для вистоювання залишаємо хвилин на тридцять. Температура 200 градусів, випікаємо тридцять хвилин.
відкритий пиріг з персиками - фото крок 6
6. Абрикосовий джем розігріваємо в мисці. Верх пирога змащуємо джемом.

Схожі рецепти