Відкритий пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування відкритого пирога з персиками. Тісто для відкритого персикового пирога готуємо дріжджове.
Начинкою для такого пирога може бути з будь-яких фруктів або ягід. Абрикосовим джемом змащуємо поверхню пирога.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 25 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукровий сироп - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Цукор - За смаком (начинка)
- Персики - 4-5 штук (начинка)
- Джем абрикосовий - 2-3 Ст. Ложок (глазур)
1. Робимо опару. Цукровий сироп розводимо в теплому молоці, додаємо сіль, розтоплене вершкове масло, збите яйце.
2. У теплому молоці розмішуємо дріжджі і змішуємо з іншими продуктами. На сайті proseivaem пристрасті. Замішуємо половину просіяного борошна.
3. Серветкою накриваємо миску з опарою і хвилин на тридцять ставимо в тепле місце. Додаємо в опару, що підійшла решту борошна і добре вимішуємо тісто. Години на півтора тісто залишаємо в мисці.
4. Присипаємо дошку борошном і розгортаємо тісто в прямокутник.
5. Пекарської папером накриваємо дно форми для випічки. Тісто укладаємо в форму. Розрізаємо персики навпіл і на десять частин - кожну половинку. Зверху на пиріг викладаємо персики, легенько вдавлюючи в тісто скибочки. Пиріг присипаємо цукром і для вистоювання залишаємо хвилин на тридцять. Температура 200 градусів, випікаємо тридцять хвилин.
6. Абрикосовий джем розігріваємо в мисці. Верх пирога змащуємо джемом.