Рецепт Пісочний пиріг з персиками (нектарини) фото

Пісочний пиріг з персиками (нектарини)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Пісочне тісто, Персик, Крупи, Вершкове масло, Манька, Нектарин
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

У сезон персиків хочеться порадувати своїх близьких смачною випічкою з фруктами, тому розповім, як приготувати пісочний пиріг з персиками (нектарини). Він виходить ароматний і соковитий всередині.

Пироги на пісочному тісті завжди відрізнялися простотою приготування і приємною текстурою, і цей пиріг не став винятком. Більш того, пісочне тісто в поєднанні з м'якими персиками і ніжною манної заливкою надають пирога особливий смак, солодкий, але з легкою кислинкою. Раджу використовувати роз'ємну форму діаметром 24 см, так як пирога виходить досить багато, і до того ж його легше вийняти з рознімної форми перед подачею на стіл. Рекомендую вам брати персики або нектарини з щільною м'якоттю, вони краще збережуть форму під час приготування.

  • Вершкове масло - 250 грам(150 г в тісто, 100 г в заливку)
  • Цукрова пудра - 200 грам (по 100 г в тісто і в заливку)
  • Борошно - 250 грам
  • Персики (нектарини) - 500-550 грам
  • Манька - 100 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
пісочний пиріг з персиками (нектарини) - фото крок 1
1. Розм'якшене вершкове масло змішайте з цукровою пудрою і ваніліном. Збийте за допомогою міксера. Додайте борошно і замісіть тісто.
пісочний пиріг з персиками (нектарини) - фото крок 2
2. Форму для випічки вистелити папером для випічки і рівномірно розподіліть тісто по дну форми, формуючи бортик висотою 3-4 см. Надішліть тісто в морозилку на 20 хвилин.
пісочний пиріг з персиками (нектарини) - фото крок 3
3. М'яке вершкове масло збийте міксером протягом хвилини з цукровою пудрою. Додайте яйця і продовжуйте збивати. Додайте лимонну цедру, манку і добре змішайте.
пісочний пиріг з персиками (нектарини) - фото крок 4
4. На корж викладіть щільні персики, нарізані часточками, шкіркою вниз. Залийте пиріг тестом і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти