Російські щі зі свіжої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Щи - це одне з найпопулярніших страв російської кухні! Напевно, кожна господиня знає, як приготувати борщ зі свіжої капусти. Хоча приготувати їх можна не тільки зі свіжої, але і з квашеної капусти.
Рецепт може бути видозмінений, в залежності від уподобань кожної господині. Кому подобаються більше кислі щі, той використовує кислу (мариновану) капусту, зі свіжої капусти суп виходить не настільки кислий. Подавайте його гарячим, зі свіжою зеленню і сметаною.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Капуста білокачанна - 1 штука (невелика)
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вода або бульйон - 8 склянок
- Картопля - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Кріп - За смаком
1
Цибулю очистіть і наріжте кубиком. Капусту помийте і наріжте. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Стебло селери дрібно наріжте.
2
На розігрітій сковороді обсмажте до м'якості цибулю, потім викладіть капусту, морква, селера і обсмажуйте ще 3-5 хвилин.
3
Перекладіть вміст сковороди в каструлю, додайте лавровий лист, сіль і залийте водою або бульйоном.
4
Після закипання зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Очистіть картоплю і наріжте кубиками.
5
Додайте картоплю в каструлю, після закипання варіть 10-15 хвилин. Наріжте невеликими шматочками помідори і опустіть в суп.
6
Зробіть мінімальний вогонь і варіть 5 хвилин, за смаком додайте сіль, чорний мелений перець.
7
Вимкніть вогонь і накрийте суп кришкою, дайте трохи настоятися. Потім розлийте по тарілках і прикрасьте дрібно рубаним кропом. Смачного!