Рецепт Російські пончики фото

Російські пончики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Випічка, Пончики

Російські пончики - назва дуже умовне. Є версія, що назва вони одержали через колобкообразного виду, який абсолютно протилежний зовнішньому вигляду американських пончиків з діркою.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 50 російських пончиків! Погодьтеся це досить багато, тому вони добре підходять для подачі на свята, коли збирається велика родина або, наприклад, на дитячі свята. Діти чомусь люблять пончики, особливо, якщо їх рясно посипати цукровою пудрою, тоді вони можуть їх їсти-є-є…Простий рецепт російських пончиків порадує всіх ласунів, адже у пончиків передбачена ще начинка з маку і згущеного молока… А це дуже смачно!

  • Яйця - 4 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Згущене молоко - 60 грам
російські пончики - фото крок 1
У зручну миску кладемо сухі дріжджі. Якщо потрібно розминаємо їх руками і заливаємо половиною чашки теплого молока і додаємо ст. Ложку сахара. Злегка перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
російські пончики - фото крок 2
Потім в глибоку чашку розбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо інгредієнти за допомогою міксера або віночка.
російські пончики - фото крок 3
Потім досипати цукор і продовжуємо збивати.
російські пончики - фото крок 4
Вливаємо олію, додаємо сметану, ванілін. Збиваємо.
російські пончики - фото крок 5
Вливаємо дріжджову суміш.
російські пончики - фото крок 6
Додаємо одну чашку борошна, збиваємо і потім накриваємо рушником і даємо постояти тесту при кімнатній температурі близько години.
російські пончики - фото крок 7
Потім вимішуємо тісто за допомогою міксера або рук. У готову суміш поступово додаємо всі кількість борошна і месім його, поки тісто не стане еластичним.
російські пончики - фото крок 8
Потім даємо тесту піднятися (приблизно годину).
російські пончики - фото крок 9
Після цього з тіста формуємо 50 однакових шматочків.
російські пончики - фото крок 10
До речі. Треба ж начинку приготувати. Для цього змішуємо промитий мак, згущене молоко і 1/4 чашки цукру. Все перемішуємо і потім викладаємо начинку чайною ложкою на тісто.
російські пончики - фото крок 11
Тісто формуємо руками, змазаними маслом. Однак не варто сильно захоплюватися маслом, інакше пончики не сліпо. Отже, начинку заліплює і з тіста формуємо гарний круглий і гладкий кулька.
російські пончики - фото крок 12
Російські пончики обсмажуємо у фритюрі або у великій кількості масла з усіх боків. Пончики повинні придбати красивий коричневий колір.
російські пончики - фото крок 13
Виглядає процес обсмажування ось так!
російські пончики - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти