Російські пончики
(покроковий рецепт з фото)
Російські пончики - назва дуже умовне. Є версія, що назва вони одержали через колобкообразного виду, який абсолютно протилежний зовнішньому вигляду американських пончиків з діркою.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 50 російських пончиків! Погодьтеся це досить багато, тому вони добре підходять для подачі на свята, коли збирається велика родина або, наприклад, на дитячі свята. Діти чомусь люблять пончики, особливо, якщо їх рясно посипати цукровою пудрою, тоді вони можуть їх їсти-є-є…Простий рецепт російських пончиків порадує всіх ласунів, адже у пончиків передбачена ще начинка з маку і згущеного молока… А це дуже смачно!
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 60 грам
У зручну миску кладемо сухі дріжджі. Якщо потрібно розминаємо їх руками і заливаємо половиною чашки теплого молока і додаємо ст. Ложку сахара. Злегка перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Потім в глибоку чашку розбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо інгредієнти за допомогою міксера або віночка.
Потім досипати цукор і продовжуємо збивати.
Вливаємо олію, додаємо сметану, ванілін. Збиваємо.
Вливаємо дріжджову суміш.
Додаємо одну чашку борошна, збиваємо і потім накриваємо рушником і даємо постояти тесту при кімнатній температурі близько години.
Потім вимішуємо тісто за допомогою міксера або рук. У готову суміш поступово додаємо всі кількість борошна і месім його, поки тісто не стане еластичним.
Потім даємо тесту піднятися (приблизно годину).
Після цього з тіста формуємо 50 однакових шматочків.
До речі. Треба ж начинку приготувати. Для цього змішуємо промитий мак, згущене молоко і 1/4 чашки цукру. Все перемішуємо і потім викладаємо начинку чайною ложкою на тісто.
Тісто формуємо руками, змазаними маслом. Однак не варто сильно захоплюватися маслом, інакше пончики не сліпо. Отже, начинку заліплює і з тіста формуємо гарний круглий і гладкий кулька.
Російські пончики обсмажуємо у фритюрі або у великій кількості масла з усіх боків. Пончики повинні придбати красивий коричневий колір.
Виглядає процес обсмажування ось так!
Смачного!