Пиріг з тунцем «Російські традиції»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий у приготуванні, але багатий смаком, пиріг з готового листкового тіста з нехитрої начинки. Пиріг готується досить швидко, тому його цілком можна спекти на вечерю в будній день.
Відваріть заздалегідь для начинки яйця і рис, і тоді на приготування цього пирога у вас підуть лічені хвилини. Листкове тісто можна використовувати як дріжджове, так и бездрожжевое. Як приготувати пиріг з тунцем "російські традиції", дивіться в покроковому рецепті.
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Тунець консервований - 150 грам (у власному соку)
- Мал - 50 грам (вага сухої крупи)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Жовток курячий - 1 штука (для змазування пирога)
- Зелень - 1 пучок
- Вершкове масло - 20 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки (або крем)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і трохи майонезу. Мал і яйця заздалегідь відваріть.
Тунець звільніть від кісток і розімніть вилкою. Яйця і зелень порубати ножем.
Додайте в начинку рис і трохи майонезу або сметани. Додати сіль за смаком.
Листкове тісто потрібно розморозити 15-20 хв. При кімнатній температурі. Розкачати в пласт трохи більший за розміром, ніж обрана форма, щоб отримати невеликі бортики. Форму (20*30 см.) змастіть рослинною олією і присипте борошном. Викладіть тісто у форму.
Начинку перекладіть на тісто. І зверху покладіть невеликі шматочки вершкового масла, воно дасть соковитість начинці.
Другий пласт тіста розкачайте і викладіть зверху на начинку або наріжте на смужки і сформуйте плетіння.
Пріщіпніте краю пирога і змастіть всю поверхню тесту сирим жовтком. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Пиріг з тунцем готовий! Дайте йому трохи охолонути і виймайте з форми. Смачно як в теплом, так і в холодному вигляді.
Смачного!