Російське варення
(покроковий рецепт з фото)
Істинне російське варення, звичайно ж - малинове! Воно знайоме нас з дитинства своїм незрівнянним ароматом і насиченим смаком. Корисне, красиве і дуже солодке. Обов'язково приготуйте!
Перед вами - простий рецепт приготування російського варення. Вам знадобиться 1 кг. Малини, 1 кг. Пісочний і води. З цукру і води варимо сироп, поміщаємо в нього ягоди. Весь процес приготування варення складається з поперемінного нагрівання і охолодження. Це дозволяє цукру добре проникати в ягоди. Хай щастить!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1/2 кілограма
В емальованому посуді змішуємо цукор і гарячу воду. Варимо сироп. Нам необхідно, щоб цукор повністю розчинився.
У гарячий сироп кладемо промиту малину, за допомогою ложки "втопите" малину в рідини. Ми залишаємо майбутнє варення на 8 годин.
На повільному вогні підігріваємо варення. Коли цукор повністю розчиниться, робимо вогонь максимальним, кип'ятимо 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, знімаємо пінку, даємо варення охолонути.
Готовність варення перевіряється дуже просто. Якщо крапля не розтікається - значить, все готово!
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках, потім закрийте їх кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігаємо варення в холодильнику. Смачного!