Рецепт Російське варення фото

Російське варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Істинне російське варення, звичайно ж - малинове! Воно знайоме нас з дитинства своїм незрівнянним ароматом і насиченим смаком. Корисне, красиве і дуже солодке. Обов'язково приготуйте!

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування російського варення. Вам знадобиться 1 кг. Малини, 1 кг. Пісочний і води. З цукру і води варимо сироп, поміщаємо в нього ягоди. Весь процес приготування варення складається з поперемінного нагрівання і охолодження. Це дозволяє цукру добре проникати в ягоди. Хай щастить!

  • Малина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 1/2 кілограма
російське варення - фото крок 1
В емальованому посуді змішуємо цукор і гарячу воду. Варимо сироп. Нам необхідно, щоб цукор повністю розчинився.
російське варення - фото крок 2
У гарячий сироп кладемо промиту малину, за допомогою ложки"втопите" малину в рідини. Ми залишаємо майбутнє варення на 8 годин.
російське варення - фото крок 3
На повільному вогні підігріваємо варення. Коли цукор повністю розчиниться, робимо вогонь максимальним, кип'ятимо 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, знімаємо пінку, даємо варення охолонути.
російське варення - фото крок 4
Готовність варення перевіряється дуже просто. Якщо крапля не розтікається - значить, все готово!
російське варення - фото крок 5
Готове варення розлийте по стерилізованим баночках, потім закрийте їх кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігаємо варення в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти