Російське спекотне
(покроковий рецепт з фото)
Страви приготовані в горщиках - це завжди дуже смачно! Пропоную приготувати російське печеню з яловичини, картоплі, морква, цибулі та спецій. Почастуєте своїх близьких смачним обідом або вечерею.
Приготування яловичини має свої тонкощі і не всі господині люблять це м'ясо, вважаючи його жорстким або сухуватим. Запевнюю вас, що за цим рецептом яловичина буде у вас просто танути в роті! У доповненні ароматних і найніжніших овочів виходить дуже смачне і апетитне блюдо! Ваша сім'я залишиться більш ніж задоволена! Печеня по бажанню можна приготувати з будь-яким м'ясом, в будь-якому випадку рекомендую взяти цей рецепт собі на замітку! Інгредієнти вказані з розрахунку на два стандартних горщика, за бажанням можете збільшувати продукти виходячи з очікуваної кількості їдців.
- Яловичина - 400 грам (м'якоть)
- Картопля - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти. М'ясо наріжте невеликими шматочками, овочі очистіть.
2. На сковороді на середньому вогні обсмажте яловичину до появи рум'яної скоринки з додаванням солі і спецій, перекладіть м'ясо на тарілку. Цибулю і моркву крупно наріжте і обсмажте на цій же сковороді, в кінці додайте сіль за смаком. Потім там же окремо обсмажте картоплю, нарізаний великими кубиками, не забуваючи в процесі посолити. У склянку води додайте сметану, томатний соус, будь-яку свіжу зелень і перемішайте.
3. Тепер починаємо наповнювати горщик в такому порядку: на дно кладемо обсмажені шматочки яловичини.
4. Зверху кладемо половину обсмаженого картоплі.
5. На картопля кладемо зажарку з моркви і цибулі.
6. Потім знову шар картоплі і шар засмажкою. Зверху виливаємо томатно-сметанний соус, кладемо лаврушку і шматочок вершкового масла за бажанням. Рідина не повинна повністю покрити овочі, інакше вона буде в процесі запікання Нарову втекти. Закриваємо горщики кришечками і відправляємо в холодну духовку. Включаємо духовку на 200 градусів і готуємо горщики 1 немає. 20 хвилин.
7. Російське спекотне готове. Подавати рекомендую прямо в горщиках.
8. А можна за бажанням перекласти вміст на тарілку і прикрасити свіжою зеленню, подаючи порційно або на загальному блюді. Смачного!