Баварське спекотне
(покроковий рецепт з фото)
Печеня зі свинячої лопатки Швайнебратен (печеня з свинини) - традиційне баварське блюдо. Його прийнято подавати з тушкованою капустою, картопляним салатом і хорошим пивом!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати "баварське спекотне" зі свинини. Вибираючи шматочок м'яса, віддайте перевагу більш жирному, таке спекотне буде просто танути в роті. Якщо за столом будуть діти, то під час запікання поливайте спекотне НЕ пивом, а бульйоном, який утворюється під час запікання м'яса з овочами. Овочі і бульйон перетворите в соус і подайте до м'яса. Приємного!
- Свиняча лопатка - 900 грам (з жиром)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Темне пиво - 250 мілілітрів (або вода)
1. Підготуйте продукти. М'ясо вимийте і висушіть паперовим рушником, овочі очистіть. Кмин в ступці добре розімніть і подрібніть.
2. На поверхні м'яса зробіть надрізи у вигляді "решітки" . Додати сіль, поперчіть, посипте кмином і залиште на 10-15 хвилин. Цибулину розрізати на 4 частини, перець - великою соломкою, часник - з 2-3 частини, морква - великими скибочками.
3. На столовій ложці рослинного масла швидко обсмажте шматок м'яса, вогонь великий, перевертайте періодично лопаткою.
Змастіть форму для запікання олією, покладіть м'ясо, навколо сирі овочі і відправте запікатися в гарячу духовку (180 градусів) з 20 хвилин. Після влийте склянку окропу і запікайте м'ясо ще 2 годину 20 хвилин. Збільште потужність духовки до 200 градусів, полийте м'ясо пивом (або утвореними бульйоном) і запікайте ще 20 хвилин, періодично поливаючи м'ясо тим соусом, який вийшов в формі.
Змастіть форму для запікання олією, покладіть м'ясо, навколо сирі овочі і відправте запікатися в гарячу духовку (180 градусів) з 20 хвилин. Після влийте склянку окропу і запікайте м'ясо ще 2 годину 20 хвилин. Збільште потужність духовки до 200 градусів, полийте м'ясо пивом (або утвореними бульйоном) і запікайте ще 20 хвилин, періодично поливаючи м'ясо тим соусом, який вийшов в формі.
4. Через 3 години м'ясо готове. Дістаньте його.
5. З перцю зніміть шкірку (перець необов'язковий для цього рецепта, але я люблю його додавати), овочі покладіть в стакан, залийте бульйоном, занурювальним блендером перетворите масу в однорідний густий соус.
6. Соус готовий.
7. Подайте м'ясо з овочевим соусом.
8. Смачного!