Рецепт Домашнє російське пиво фото

Домашнє російське пиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Напої , Алкогольні , Домашнє пиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 дн. 4 г. 0 хв.

Пиво завжди було напоєм слов'ян, таким же популярним, як і медові напої. Ще в казках примовляли"і я там був, мед пиво і пив…"

Домашнє російське пиво варилося за різними рецептами.

Опис приготування:

Домашнє російське пиво готується наступним чином:

1. Хміль подрібнити і змішати з солодом.

2. У каструлю всипати хміль і солод влити воду, закип'ятити і остудити сусло.

3. З борошна і дріжджів зробити опару, дати їй піднятися.

4. В охолоджене сусло додати опару і дати бродити шість годин.

5. Закупорити в діжці і залишити на три доби в прохолодному місці.

6. Потім розлити по пляшках, щільно закрити і поставити в холодильник на 1-2 тижні.

Головне - не зірватися і не спробувати раніше. Це найголовніша і популярна помилка початківців пивоварів - проходить, допустимо, всього тиждень, і невдалий новачок думає - ну, треба зняти пробу… стаканчик… ще стаканчик… і, в підсумку, пиво потрібний час не ферментує. Так що - не поспішайте, дайте пиву постояти хоча б днів 10.

Успіхів і приємного апетиту!

  • Житній солод - 6 склянок
  • Хміль - 200 грам
  • Вода - 12 літрів
  • Дріжджі - 25 грам
  • Борошно - 1 Склянка
Домашнє російське пиво готується наступним чином:

1. Хміль подрібнити і змішати з солодом.

2. У каструлю всипати хміль і солод влити воду, закип'ятити і остудити сусло.

3. З борошна і дріжджів зробити опару, дати їй піднятися.

4. В охолоджене сусло додати опару і дати бродити шість годин.

5. Закупорити в діжці і залишити на три доби в прохолодному місці.

6. Потім розлити по пляшках, щільно закрити і поставити в холодильник на 1-2 тижні.

Головне - не зірватися і не спробувати раніше. Це найголовніша і популярна помилка початківців пивоварів - проходить, допустимо, всього тиждень, і невдалий новачок думає - ну, треба зняти пробу… стаканчик… ще стаканчик… і, в підсумку, пиво потрібний час не ферментує. Так що - не поспішайте, дайте пиву постояти хоча б днів 10.

Успіхів і приємного апетиту!

Схожі рецепти