Домашнє російське пиво
(покроковий рецепт з фото)
Пиво завжди було напоєм слов'ян, таким же популярним, як і медові напої. Ще в казках примовляли "і я там був, мед пиво і пив…"
Домашнє російське пиво варилося за різними рецептами.
Домашнє російське пиво готується наступним чином:
1. Хміль подрібнити і змішати з солодом.
2. У каструлю всипати хміль і солод влити воду, закип'ятити і остудити сусло.
3. З борошна і дріжджів зробити опару, дати їй піднятися.
4. В охолоджене сусло додати опару і дати бродити шість годин.
5. Закупорити в діжці і залишити на три доби в прохолодному місці.
6. Потім розлити по пляшках, щільно закрити і поставити в холодильник на 1-2 тижні.
Головне - не зірватися і не спробувати раніше. Це найголовніша і популярна помилка початківців пивоварів - проходить, допустимо, всього тиждень, і невдалий новачок думає - ну, треба зняти пробу… стаканчик… ще стаканчик… і, в підсумку, пиво потрібний час не ферментує. Так що - не поспішайте, дайте пиву постояти хоча б днів 10.
Успіхів і приємного апетиту!
- Житній солод - 6 склянок
- Хміль - 200 грам
- Вода - 12 літрів
- Дріжджі - 25 грам
- Борошно - 1 Склянка
1. Хміль подрібнити і змішати з солодом.
2. У каструлю всипати хміль і солод влити воду, закип'ятити і остудити сусло.
3. З борошна і дріжджів зробити опару, дати їй піднятися.
4. В охолоджене сусло додати опару і дати бродити шість годин.
5. Закупорити в діжці і залишити на три доби в прохолодному місці.
6. Потім розлити по пляшках, щільно закрити і поставити в холодильник на 1-2 тижні.
Головне - не зірватися і не спробувати раніше. Це найголовніша і популярна помилка початківців пивоварів - проходить, допустимо, всього тиждень, і невдалий новачок думає - ну, треба зняти пробу… стаканчик… ще стаканчик… і, в підсумку, пиво потрібний час не ферментує. Так що - не поспішайте, дайте пиву постояти хоча б днів 10.
Успіхів і приємного апетиту!