Домашнє осетинське пиво
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє осетинське пиво такої ж традиційна частина національної кухні, що і тамтешні знамениті пироги. Осетинське пиво - це священний напій, коли його готують, моляться богу.
Домашнє осетинське пиво готується так:
1. Ячмінь і пшеницю залити водою і залишити на добу.
2. Воду злити, зерно поставити в тепле місце, щоб воно проросло.
3. Зерно з паростками висушити і змолоти. Вийде солод.
4. Солод всипати у велику посуд і залити теплою водою на 4 годину.
5. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити 2 години на повільному вогні.
6. Суміш процідити.
7. Кукурудзяне борошно обсмажити на сковороді, так, щоб вона стала коричневого кольору.
8. Додати борошно в суміш і варити ще 3 годину.
9. Котел зняти з вогню, охолодити до 35 градусов.Переліть у великий посуд.
10. Дріжджі розвести і влити в котел.
11. Укутати ковдрою і дати постояти добу для бродіння.
12. Готове пиво процідити, при бажанні додати цукор.
Справжнє осетинське пиво варити не так вже й просто, кажуть, виходить воно тільки в Осетії Якщо вас бентежить кількість інгредієнтів, то пропорційно зменшите все.
Удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- Питна вода якісна - 40-50 літрів
- Зерна ячменю - 1, 5 кілограма
- Зерна пшениці - 1, 5 кілограма
- Біла кукурудзяна мука - 2 кілограма
- Дріжджі - 75 грам
1. Ячмінь і пшеницю залити водою і залишити на добу.
2. Воду злити, зерно поставити в тепле місце, щоб воно проросло.
3. Зерно з паростками висушити і змолоти. Вийде солод.
4. Солод всипати у велику посуд і залити теплою водою на 4 годину.
5. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити 2 години на повільному вогні.
6. Суміш процідити.
7. Кукурудзяне борошно обсмажити на сковороді, так, щоб вона стала коричневого кольору.
8. Додати борошно в суміш і варити ще 3 годину.
9. Котел зняти з вогню, охолодити до 35 градусов.Переліть у великий посуд.
10. Дріжджі розвести і влити в котел.
11. Укутати ковдрою і дати постояти добу для бродіння.
12. Готове пиво процідити, при бажанні додати цукор.
Справжнє осетинське пиво варити не так вже й просто, кажуть, виходить воно тільки в Осетії Якщо вас бентежить кількість інгредієнтів, то пропорційно зменшите все.
Удачі в приготуванні і приємного апетиту!