Осетинське пиво
(покроковий рецепт з фото)
Осетинське пиво - це напій, є національним символом Осетії з тисячолітньою традицією приготування і споживання. Варять його з ячменю і особливого виду солоду, тому пиво виходить темним.
Готувати пиво в домашніх умовах досить складно. Потрібна відповідна посуд і зручні уязика. Для приготування солоду використовують такі пропорції: кукурудза - 1 частина, ячмінь або пшениця - 1 частина або 1:1, 5. Приготувавши солод в такій пропорції, пиво буде смачніше.
- Вода - 10 літрів
- Солод - 5 кілограм
- Хміль - 50 грам
- Пивні дріжджі - 100 грам
- Цукор - 100 грам
1
Підігрійте воду до 30 градусів. Поступово додайте просмажене до темно-коричневого кольору солодовий борошно і помішуйте дерев'яною ложкою, щоб не утворилися грудки.
2
Доведіть масу до кипіння, 5-6 хвилин прокип'ятіть на середньому вогні. Рідина, стікає з ложки, повинна залишатися прозорою.
3
Через складену в кілька разів марлю або через сито процідіть рідину в котел.
4
Поставте котел або іншу ємність з процеженной рідиною на сильний вогонь і варіть 1, 5 години з початку закипання.
5
Додайте в цю суміш хміль і варіть ще протягом години. Вимкніть вогонь, поставте охолоджуватися отриману масу до 20-25 градусів. Хміль витягніть.
6
Перелийте рідина в ємність, де вона буде бродити. Додайте закваску. Для цього розмішайте пивні дріжджі з невеликою частиною відвару, додайте цукор. Коли дріжджі почнуть працювати, поверніть їх в ємність для бродіння і перемішайте.
7
Укутайте посуд з відваром пива в теплу ковдру і поставте бродити. Перевірте пиво і зніміть піну. Через добу пиво можна процідити і за бажанням додати цукор або мед.