Австрійське пиво
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати австрійське пиво в домашніх умовах. Насправді це зовсім не складно, варто трохи постаратися, але зате ви в результаті отримаєте якісний крафтового напій! раджу!
Перед вами простий рецепт австрійського пива. Дуже смачний, ніжний і цікавий виходить напій, який вам обов'язково повинен сподобатися, адже це справжнє живе домашнє пиво! Любителі цього хмільного напою оцінять такий рецепт по достоїнству. І навіть якщо ви самі до пива дуже байдужі, тільки уявіть, як зрадіє ваш чоловік, брат, батько або дідусь, коли ви таке домашнє чудо приготуєте! Так про вас легенди складати будуть як про найкращою жінці в роду!
- Вода - 27 літрів
- Хміль - 45 грам (альфа кислотність 4, 5%)
- Солод ячмінний - 3 кілограма
- Дріжджі пивні - 25 грам
- Цукор - 216 грам (по 8 грамів на літр пива)
1. У каструлі нагріваємо воду до температури 80 градусів. Солод подрібнити за допомогою блендера, складаємо його в мішечок з марлі, закриваємо кришкою і варимо 90 хвилин, але так, щоб температура підтримувалася на рівні 70 градусів.
2. Далі робимо йодну пробу: крапельку сусла на тарілці змішаємо з йодом, якщо суміш посиніє, варимо ще 15-20 хвилин при тій же температурі. Далі різко збільшимо температуру до 90 градусів і кип'ятимо ще 5-7 хвилин, потім мішок виймаємо.
3. Вміст каструлі доводимо ще раз до кипіння, додаємо першу порцію хмелю, в нашому випадку це 15 грамів. Через 30 хвилин інтенсивного кип'ятіння засипаємо наступні 15 грамів, а через 40 хвилин - залишилися 15 грамів хмелю. Варимо ще 20 хвилин.
4. Далі треба дуже швидко пиво охолодити до температури в 24 ступеня. Для цього підійде попередньо набрана ванна з холодною водою. Далі рідина переливаємо в ємність для бродіння, додамо туди розведені по інструкції на упаковці дріжджі. Тримаємо пиво в ємності близько десяти днів під гідрозатворів при температурі в кімнаті - 25 градусів. А коли пиво перестане пускати бульбашки, розливаємо його по пляшках, в кожну насипаємо цукор в пропорції 8 грамів на літр води. Закриваємо кришками, і нехай пляшки стоять 17 днів в темному приміщенні з температурою в 20 градусів. Добре струшуйте пляшки раз в тиждень.
5. От і все! Пиво бажано перед подачею відцідити, а потім добре охолодити, розлити по склянках і насолоджуватися смаком!