Австрійське Лінцерское печиво
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печива з лимонною цедрою і варенням.
Печиво Linzer є традиційним австрійським пісочним печивом, яке дуже популярно в різдвяні свята. Воно являє собою два печива однакової форми, які вирізаються спеціальними формочками. Половинки печива з'єднуються між собою густим джемом (малиновим, черносмородиновим або полуничним) або хочете. Лінцерское печиво - похідне знаменитого Лінцерского торта.
- Пшеничного борошна - 2 1/2 склянки
- Обсмажених волоських горіхів - 1/2 склянки
- Кориці - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Цукрової пудри - 1 Склянка (плюс пудра для посипання)
- Лимон, Cedra - 1 штука
- Полуничне, абрикосове варення без кісточок - За смаком (і / або малинове варення)
- М'ятна желе - За смаком
1. Перемішати в мисці пшеничне борошно, горіхи, корицю і сіль. В іншій мисці міксером збити розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру. Перемішати з дрібно тертої лимонної цедрою. Додати суміш борошна в декілька заходів і ретельно перемішати. Розділити тісто на дві частини і придавити між шарами вощеного паперу. Потім помістити в холодильник як мінімум на 1 годину або на ніч.
2. Посипати борошном робочу поверхню. Розкачати половину тіста до товщини 3 мм.
3. Взяти різак для печива без вставки і вирізати половину печива.
4. Різаком зі вставкою вирізати половину печива.
5. Помістити печиво на деко і випікати в попередньо розігрітій духовці 12-15 хвилин. Остудити печиво на деку 2 хвилини, потім перекласти на стійку і дати повністю охолонути. Приготувати печиво з тіста, що залишилося.
6. Насипати в миску цукрову пудру і обваляти в ній печиво з прорізами.
7. Змастити печиво без прорізи варенням або желе і придавити зверху печивом з прорізом.