Роли з сьомгою і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам не доводилося готувати роли з сьомгою і огірком, то скористайтеся цим найпростішим рецептом, щоб негайно навчитися. Роли стануть прекрасною закускою для всіх випадків життя.
Цей рецепт дійсно дуже простий, так би язикати - без проблем. Він прекрасно адаптований до наших умов вічного поспіху. Звичайно, почати треба з покупки сьомги, але її в рецепті зовсім небагато. Рис готується просто, без викрутасів. Головне приготувати його заздалегідь, щоб він встиг охолонути, поки нарізаються інші інгредієнти. Бамбуковий килимок обов'язково обмотайте харчовою плівкою, так буде значно зручніше. Відступити від краю норі (приблизно на палець) просто необхідно. Коли будете формувати рулет, ця частина буде скріплює місцем, яке треба змочити і зафіксувати, щоб краю не розкривалися.
- Мал - 1 Склянка
- Норі - 6 штук (листи)
- Огірок - 3 штуки
- Сьомга слабосолона - 150 грам
- Оцет яблучний - 20 мілілітрів
1. Зваріть рис на середньому вогні (найкраще купувати спеціальний рис для суші і відварювати його згідно з інструкцією). Для цього візьміть співвідношення рису і води: 1:1, 5. Готуйте не більше 20 хвилин.
2. Помийте і промокніть паперовим рушником огірок. Потім наріжте його на довгі, вузькі смужки.
3. Лист норі змочіть водою так, щоб він став злегка вологим. Покладіть його на бамбуковий килимок.
4. Викладіть зверху тонким шаром рис, трохи відступивши від краю норі.
5. Далі поверх рису викладайте сьомгу і огірочок (по черзі).
6. Завертайте рулет за допомогою бамбукового килимка. Слідкуйте, щоб руки були змочені у воді (тоді простіше буде ущільнити рулет).
7. Наріжте роли гострим ножем, викладіть їх на тарілку. Тепер ви знаєте, як приготувати роли з сьомгою і огірком, і зможете внести різноманітність в домашню їжу, пригостити рідних і друзів.