Салат із сьомгою і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Салат із сьомгою і огірком - свіжий салат, який можна подати на початку вечора. Сьомга знадобиться копчена, для яскравості ми додамо каперсів, синього лука, приготуємо хороший соус. Пальчики оближете!
Салат із сьомгою і огірком готується дуже просто. Огірочки нарізаємо тонкими смужками, цибуля - тонюсенькими півкільцями, помідори - з 4 частини. Сьомгу розриваємо смужками. Все змішуємо і заправляємо соусом з оцту, гірчичний, оливкового масла, спеції. Додаємо каперсів, кропу, трохи сметани і страва готова!
- Сьомга копчена - 120-150 грам
- Огірки - 2-3 штук (або один довгий)
- Помідори - 2-3 штук (або черрі - 5-6 шт.)
- Синій цибулю - 1/2 штуки (середньої величини)
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Сіль, перець - За смаком
- Кріп - За смаком
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Білий бальзамічний оцет - 1/4 склянки
- Масло оливкове - 1/4 склянки
1. Огірки або довгий огірок промийте, зріжте кінчики. Наріжте тонкими пластинками за допомогою Овочечистка. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте чвертями. Синій цибулю почистіть і наріжте тоненькими півкільцями. Кріп промийте, просушіть і подрібніть.
2. Приготовлені овочі викладіть в миску. Кріп знадобиться для соусу. Сьомгу наріжте або порвіть тонкими смужками, додайте в миску разом з каперсами. Приготуйте соус, змішавши в мисочці гірчицю, оцет і масло, додайте сіль, перець, кріп, ще раз перемішайте. Викладіть салат на порційні тарілки. Викладіть на кожну порцію трохи сметани.
3. Полийте салат приготовленим соусом або подайте соус поруч в соуснику. Салат із сьомгою і огірком готовий! Смачного!