Суші з сьомгою і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не уявляє собі життя без цієї традиційної страви японської кухні, а також тих, хто хоче його вперше спробувати, пропоную простий рецепт суші з сьомгою і огірком.
Приготувати суші з сьомгою і огірком в домашніх умовах досить просто. Навіть якщо ви ще жодного разу не готували суші, з цим покроковим рецептом у вас не виникне ніяких складнощів.
- Мал - 1 Склянка
- Сьомга - 300 грам
- Огірок - 1-2 штук
- Лист салату - 1-2 штук
- Норі - 5-6 штук

1. Рис для суші зварити, заправити оцтом і дати йому добре охолонути. Тим часом вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками огірок. Ідеально підійде довгий рівний огірок.

2. Рибу нарізати середніми брусочками. В рецепт приготування суші з сьомгою і огірком можна використовувати як слабосоленую, так і копчену рибу.

3. Викласти на бамбуковий килимок листочок норі так, що гладка сторону була внизу. Розподілити рис, щільно притиснувши, залишивши невеликий шматочок норі без рису.

4. На середину покласти скибочки огірка і сьомги. В даному випадку цей простий рецепт суші з сьомгою і огірком доповнений ще листочком салату, проте використовувати можна сирний сир, авокадо та інші інгредієнти за смаком.

5. Акуратно згортати норі, допомагаючи килимком.

6. Щоразу потрібно щільно притискати килимок, щоб норі добре прилягали до начинки.

7. В результаті вийде ось такий акуратний рулетик.

8. Злегка змоченим у воді ножем нарізати невеликими порційними шматочками. От і все, суші з сьомгою і огірком в домашніх умовах можна дегустувати.