Рецепт Салат з огірком фото

Салат з огірком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Огірок
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Салати

Хочу запропонувати вам рецепт нескладного в приготуванні страви, показати, як приготувати салат з огірком, зеленню і вегетаріанським сиром "тофу" . До салату приготуємо цікаву пікантну заправку.

Це дуже свіже і ароматне весняне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо. Цей салат виглядає дуже яскраво і апетитно. Просто ідеальний варіант для весни, коли хочеться чогось корисного і легкого. За бажанням салат можна прикрасити шматочками лимона або лайма, буде ще яскравіше і ароматні.

  • Огірок - 1 штука (великий)
  • Капуста калі - 1 пучок
  • Редис - 3 штуки
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Тофу - 200 грам
  • Лимонна трава - 2 Ст. Ложки
  • Оцет виноградний - 60 мілілітрів
  • Лимонний сік - 60 мілілітрів (свіжовичавлений)
  • Пластівці червоного перцю - 1 Чайна ложка
  • Гарбузове насіння - За смаком
  • Мед - 3 Ст. Ложки
салат з огірком - фото крок 1
Вимиємо всі овочі і наріжемо дрібно. Лук поріжемо тонкими півкільцями. Тофу narezhem kubikami. Складемо все в миску.
салат з огірком - фото крок 2
Тепер приготуємо заправку: лимонну траву подрібнити, додамо до неї мед, оцет, лимонний сік. Виллємо все в сотейник і нагріємо. Потрібно, щоб мед розчинився. Потім туди додамо пластівці перцю.
салат з огірком - фото крок 3
Коли заправка трохи охолоне, виллємо її в миску до нарізаним овочам і сиру, додамо насіння. Все добре перемешайем.
салат з огірком - фото крок 4
Подавати салат можна окремо, а я додала його до заздалегідь відвареної локшини, вийшов своєрідний холодний соус до пасти.

Схожі рецепти