Салат з огірком
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам рецепт нескладного в приготуванні страви, показати, як приготувати салат з огірком, зеленню і вегетаріанським сиром "тофу" . До салату приготуємо цікаву пікантну заправку.
Це дуже свіже і ароматне весняне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо. Цей салат виглядає дуже яскраво і апетитно. Просто ідеальний варіант для весни, коли хочеться чогось корисного і легкого. За бажанням салат можна прикрасити шматочками лимона або лайма, буде ще яскравіше і ароматні.
- Огірок - 1 штука (великий)
- Капуста калі - 1 пучок
- Редис - 3 штуки
- Червона цибуля - 1 штука
- Тофу - 200 грам
- Лимонна трава - 2 Ст. Ложки
- Оцет виноградний - 60 мілілітрів
- Лимонний сік - 60 мілілітрів (свіжовичавлений)
- Пластівці червоного перцю - 1 Чайна ложка
- Гарбузове насіння - За смаком
- Мед - 3 Ст. Ложки
Вимиємо всі овочі і наріжемо дрібно. Лук поріжемо тонкими півкільцями. Тофу narezhem kubikami. Складемо все в миску.
Тепер приготуємо заправку: лимонну траву подрібнити, додамо до неї мед, оцет, лимонний сік. Виллємо все в сотейник і нагріємо. Потрібно, щоб мед розчинився. Потім туди додамо пластівці перцю.
Коли заправка трохи охолоне, виллємо її в миску до нарізаним овочам і сиру, додамо насіння. Все добре перемешайем.
Подавати салат можна окремо, а я додала його до заздалегідь відвареної локшини, вийшов своєрідний холодний соус до пасти.