Кальмаровий салат з огірком
(покроковий рецепт з фото)
З кальмарами готують багато страв. У них ніжна структура, приємний смак. Головне не переварити їх, інакше отримаємо гумові, неїстівні шматки. Спробуйте, як приготувати кальмаровий салат з огірком.
З кальмарами готують дуже смачні салати, вони відмінно доповнюють смак інших інгредієнтів. Можна використовувати свіжі овочі, відварні, мариновані або консервовані. Салат заправляють майонезом або оливковою олією. Найприємніше, що для приготування салату з кальмарами не потрібно довго стояти біля плити, адже основний інгредієнти готується дуже швидко, буквально кілька хвилин.
- Кальмар - 2 штуки
- Мариновані огірки - 100 грам
- Яйце перепелине - 6 штук
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
1. Насамперед займуся кальмаром, перекладаю його в миску і обдати окропом. Потім відразу розміщую під холодну воду і з легкістю знімаю шкірку, вичищаю нутрощі. У киплячій воді відварюю тушки протягом 1-2 хвилин.
2. Готові кальмари трохи остуджують і нарізаю тонкими смужками, укладаю їх нижнім шаром в салатницю.
3. Мариновані огірки промиваю трохи, потім нарізаю півколом, укладаю наступним шаром в салатницю.
4. Перепелині яйця відварюю 2-3 хвилини, потім опускаю під холодну воду і очищаю від шкаралупи, 5 штук нарізаю дрібними шматочками і кладу поверх огірка, а одне залишаю для прикраси.
5. Зверху яєць кладу майонез, солю і прикрашаю двома половинками залишився яйця і гілочкою зелені.