Роли з авокадо, лососем і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Роли з авокадо, лососем і огірком - один з найбільш популярних класичних видів ролів. Авокадо, лосось і огірок - класика жанру. Якщо готуєте або пробуєте в перший раз - до цього, що треба.
Роли з авокадо, лососем і огірком - це перші роли, які я спробував у своєму житті. З них і почалася моя любов до цього чудового винаходу японської кухні. До теперішнього дня я перепробував, напевно, сотню різних поєднань продуктів в ролах, проте роли з авокадо, лососем і огірком - це безсмертна класика, тому я до неї повертаюся знову і знову.
- Мал - 500 грам
- Рисовий оцет - 50 мілілітрів
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 10 грам
- Листи норі - 5 штук
- Огірок - 1 штука
- Авокадо - 1 штука
- Лосось слабокопченой - 200 грам
- Wasabi, соєвий соус, маринований імбир - - За смаком (для подачі)
Рис відварюємо до готовності, перекладаємо в широкий посуд, туди ж додаємо рисовий оцет. Гарненько перемішуємо і відставляємо.
Огірок (без шкірки) і лосось нарізаємо на тонкі й довгі шматочки.
На аналогічні смужки нарізаємо очищений від шкірки і кісточки авокадо.
На бамбуковий килимок викладаємо лист норі, по якому рівномірно тонким шаром розподіляємо рис. Прямо в середину рису викладаємо начинку - тонкі шматочки лосося, огірка та авокадо.
За допомогою килимка починаємо загортати роли.
Загортаємо до самого кінця бамбукового килимка, пару раз прокатуємо вийшла ковбаску, щоб листи норі скріпилися.
Розгортаємо килимок і отримуємо ось таку красиву ковбаску, яку необхідно нарізати на 6 ролів однакового розміру.
Подаємо з васабі, імбиром і соєвим соусом. Смачного!