Різотто з помідорами і спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з помідорами і спаржею - одна з моїх найулюбленіших різновидів різотто. Поєднання свіжої спаржі, помідорів, ароматних трав і пармезану - ось, в чому секрет цього чудового блюда.
Багатьох наших співвітчизників лякає саме слово "різотто" - мовляв, це щось неросійське, а значить - складне і, напевно, не дуже смачне. Нічого подібного. Різотто з помідорами і спаржею - це і дуже просто, і дуже смачно одночасно. Ніяких складних інгредієнтів, ніяких складних кулінарних фокусів - все просто і зрозуміло. Однак готову страву здатне здивувати будь-якого. Хай щастить!
- Часник - 4 зубчики
- Sparzha - 200 грам
- Помідори - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Зелень - 3 Ст. Ложки (орегано, базилік, петрушка)
Ставимо каструлю з бульйоном на середній вогонь, нагріваємо.
У великій сковороді на середньому вогні нагріваємо оливкова олія. Кладемо дрібно нарізаний часник, обсмажуємо 2-3 хвилини до м'якості часнику, потім додаємо рис. Смажимо рис з часником 2 хвилини.
Додаємо півсклянки бульйону і перемішуємо до повного вбирання.
Повторюємо процедуру до тих пір, поки не випарується половину бульйону. Не забувайте часто перемішувати різотто, інакше сліпнется.
Спаржу кидаємо в бульйон і бланшируємо 2 хвилини на середньому вогні.
Витягуємо спаржу з бульйону і додаємо в різотто.
Продовжуємо невеликими порціями додавати в різотто гарячий бульйон, випаровуємо його і готуємо страву до готовності рису. Коли рис буде готовий - знімаємо блюдо з вогню, додаємо вершкове масло, пармезан і зелень.
Безпосередньо перед подачею на стіл додаємо в різотто дрібно нарізані помідори.
Різотто з томатами і спаржею готове. Смачного!