Різотто з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, ситне і дуже смачне різотто з печінкою - ідеальний варіант для сімейної вечері або обіду. Готову страву чудово поєднується з білим вином. Приготуйте і насолоджуйтеся хорошою їжею!
Розповім, як зробити різотто з печінкою в домашніх умовах. Обсмажуємо на сковороді цибулю, часник і селера. Додаємо печінку, продовжуємо смажити і через кілька хвилин додаємо рис. Вливаємо вино, кладемо спеції і потроху підливати воду. Різотто вариться, рис вбирає воду. Головне - щоб рис не плавав у воді, а іменнно вбирав її! хай щастить!
- Печінка куряча - 400 грам
- Рис Арбор - 250 грам
- Вино біле - 1/5 L (сухе)
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Цибуля ріпчаста - 1/5 кілограма
- Селера - 1 штука (стебло)
- Часник - 1 штука
- Масло оливкове - 80 мілілітрів
- Вершкове масло - 25 грам
- Перець горошком - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Кип'ятимо в каструлі воду, додавши перець горошком.
Подрібнюємо цибулю і часник.
Дрібно нарізаємо селеру.
У глибокій сковороді розігрійте 3 ст.Л. Оливкового масла і 1 ст.Л. Вершкового. Злегка обсмажте цибулю, часник і селера.
Коли цибуля стане прозорою, додаємо порізану кубиками курячу печінку. Перчимо і смажимо 2-3 хвилини.
Засипаємо рис, перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини.
Кладемо сіль, вливаємо вино і даємо рису трохи покипіти.
Тепер додаємо гарячу воду, після того, як один з часів Polovnik. Рис повинен вбирати рідину, НЕ плаваючи в ній. Контролюємо цей процес дуже уважно. Готуємо 20 хвилин.
Подрібнюємо петрушку.
Додаємо в готове різотто петрушку і 1 ст.Л. Оливкового масла. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!