Різотто з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Куряча печінка - дуже корисний продукт, але я люблю її не за це, і для цього, що вона неймовірно смачна. Різотто з курячою печінкою - одне з моїх улюблених страв, пропоную і вам його приготувати сьогодні.
Взагалі різотто є цілком самостійною стравою і не вимагає ніякого гарніру, втім, як і з чим подавати це блюдо, вирішувати нам. Я, наприклад, як любитель можливих курячих субпродуктів готую різотто з курячою печінкою в домашніх умовах. Як мені здається, смак страви від такого доповнення нітрохи не псується, а навпаки стає яскравішим і цікавішим. Та й взагалі нашій людині такий рецепт приготування різотто з курячою печінкою повинен сподобатися, адже це поєднання продуктів нам цілком звично.
- Печінка куряча - 300 грам
- Мал - 250 грам(Vialone або Arborio)
- Бульйон курячий - 1-1, 2 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби білі сушені - 20 грам
- Вино біле сухе - 120 грам
- Пармезан тертий - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо сушені гриби під проточною водою, викладаємо їх в мисочку і заливаємо вином, залишаємо гриби розмокати на дві години.
Після закінчення часу можна рухатися далі, тому ми чистимо цибулю і нарізаємо його невеликими кубиками.
Ставимо сотейник на вогонь і розтоплюємо в ньому 2 столові ложки вершкового масла, викладаємо в сотейник лук і смажимо його до прозорості.
Розмочені гриби віджимають і нарізаємо на невеликі шматочки, вино проціджують.
Викладаємо гриби в сотейник до цибулі, смажимо все разом пару хвилин.
Після цього всипаємо рис і продовжуємо все смажити все, часто помішуючи, поки рис не стане напівпрозорим.
Тепер ми ставимо на повільний вогонь бульйон, щоб він постійно був гарячий. Вливаємо пару черпаків бульйону в сотейник і чекаємо, поки рідина випарується, потім знову підливати гарячий бульйон і так до тих пір, поки рис не буде готовий, протягом усього цього часу рис потрібно практично постійно помішувати.
Поки готується рис, ставимо на вогонь сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло, викладаємо в нього курячу печінку. Смажимо її протягом 3 хвилин, а коли вона змінить колір, заливаємо її вином (від грибів) і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Коли рис приготується (він повинен бути м'яким, але при цьому трішки твердоватим всередині) і його консистенція стане кремообразной, рис слід посолити і поперчити за смаком. Посипаємо його половиною від всього тертого пармезану, перемішуємо все і розкладаємо блюдо по тарілках. Зверху на рис кладемо пару шматочків печінки і ще раз посипаємо різотто пармезаном. Приємного всім апетиту!