Рецепт Різотто з кукурудзою фото

Різотто з кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Крупи , Мал , Кукурудза
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

З усіх варіантів цього приголомшливого італійського блюда найбільше мені подобається різотто з кукурудзою. Смак у нього незрівнянний, а приємний золотистий колір різотто радує око і піднімає настрій.

Опис приготування:

Думаю, в кожній родині знайдуться любителі італійських страв, наприклад, всі мої рідні обожнюють різотто і готують його постійно в різних варіаціях. Мама робить його поситнее і додає до рису яке-небудь м'ясо, ну а я готую для себе різотто з кукурудзою в домашніх умовах. Блюдо начебто виходить вельми просте, але в той же час дуже смачне і ароматне, до сніданку чи обіду саме те. Так що якщо серед вас теж є любителі італійської кухні, раджу спробувати вам цей простий рецепт різотто з кукурудзою, можливо, він стане для вас такою ж улюбленою, як і для мене.

  • Рис"Арбор" - 1, 5 склянки
  • Вода - 6 склянок
  • Бульйонні кубики овочеві - 2 штуки
  • Вино біле сухе - 0, 5 склянки
  • Кукурудза свіжа - 1, 5 склянки (близько 3 початков)
  • Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки(0, 5 - в бульйон, 1 - в ризотто)
  • Пармезан тертий - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля зелена пір'ям - 3-4 штук (для подачі)
  • Сіль велика - За смаком
різотто з кукурудзою - фото крок 1
Для початку ми ставимо на вогонь дві каструлі, в одну наливаємо воду, додаємо в неї бульйонні кубики і половину головки ріпчастої цибулі, варимо з цих інгредієнтів бульйон. В іншій каструлі розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками ріпчасту цибулю (головку) до прозорості.
різотто з кукурудзою - фото крок 2
Далі ми насипаємо в каструлю з цибулею рис, обсмажуємо його, постійно помішуючи, 1-2 хвилини, він повинен стати майже прозорим. Після цього наливаємо в каструлю вино і продовжуємо готувати все, поки вино не випарується.
різотто з кукурудзою - фото крок 3
Коли вино випарується, заливаємо рис приготованим бульйоном, спочатку додаємо два черпака, продовжуємо готувати рис до вбирання рідини, при цьому не перестаємо його заважати. Так ми постійно підливати бульйон в каструлю невеликими порціями, як тільки він випаровується, рис слід помішувати якомога частіше.
різотто з кукурудзою - фото крок 4
Бульйон потрібно додавати до тих пір, поки рис не дійде до стану"з зубком" , тобто він повинен бути майже готовий, але трохи твердоват всередині.
різотто з кукурудзою - фото крок 5
Зрізані з качанів зерна кукурудзи потрібно додавати в рис приблизно через 15-20 хвилин після того, як ми влили вино, тоді ж блюдо можна і посолити за смаком.
різотто з кукурудзою - фото крок 6
Як тільки рис звариться, перестаємо додавати бульйон і вимикаємо вогонь, викладаємо в каструлю частина тертого пармезану і перемішуємо все. Розкладаємо різотто по тарілках, зверху блюдо також посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленою цибулею - обід готовий. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти