Різотто з кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
З усіх варіантів цього приголомшливого італійського блюда найбільше мені подобається різотто з кукурудзою. Смак у нього незрівнянний, а приємний золотистий колір різотто радує око і піднімає настрій.
Думаю, в кожній родині знайдуться любителі італійських страв, наприклад, всі мої рідні обожнюють різотто і готують його постійно в різних варіаціях. Мама робить його поситнее і додає до рису яке-небудь м'ясо, ну а я готую для себе різотто з кукурудзою в домашніх умовах. Блюдо начебто виходить вельми просте, але в той же час дуже смачне і ароматне, до сніданку чи обіду саме те. Так що якщо серед вас теж є любителі італійської кухні, раджу спробувати вам цей простий рецепт різотто з кукурудзою, можливо, він стане для вас такою ж улюбленою, як і для мене.
- Рис "арбор" - 1, 5 склянки
- Вода - 6 склянок
- Бульйонні кубики овочеві - 2 штуки
- Вино біле сухе - 0, 5 склянки
- Кукурудза свіжа - 1, 5 склянки (близько 3 початков)
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки(0, 5 - в бульйон, 1 - в ризотто)
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена пір'ям - 3-4 штук (для подачі)
- Сіль велика - За смаком
Для початку ми ставимо на вогонь дві каструлі, в одну наливаємо воду, додаємо в неї бульйонні кубики і половину головки ріпчастої цибулі, варимо з цих інгредієнтів бульйон. В іншій каструлі розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками ріпчасту цибулю (головку) до прозорості.
Далі ми насипаємо в каструлю з цибулею рис, обсмажуємо його, постійно помішуючи, 1-2 хвилини, він повинен стати майже прозорим. Після цього наливаємо в каструлю вино і продовжуємо готувати все, поки вино не випарується.
Коли вино випарується, заливаємо рис приготованим бульйоном, спочатку додаємо два черпака, продовжуємо готувати рис до вбирання рідини, при цьому не перестаємо його заважати. Так ми постійно підливати бульйон в каструлю невеликими порціями, як тільки він випаровується, рис слід помішувати якомога частіше.
Бульйон потрібно додавати до тих пір, поки рис не дійде до стану "з зубком", тобто він повинен бути майже готовий, але трохи твердоват всередині.
Зрізані з качанів зерна кукурудзи потрібно додавати в рис приблизно через 15-20 хвилин після того, як ми влили вино, тоді ж блюдо можна і посолити за смаком.
Як тільки рис звариться, перестаємо додавати бульйон і вимикаємо вогонь, викладаємо в каструлю частина тертого пармезану і перемішуємо все. Розкладаємо різотто по тарілках, зверху блюдо також посипаємо тертим сиром і прикрашаємо зеленою цибулею - обід готовий. Приємного всім апетиту!