Рецепт Різотто з грибами і розмарином фото

Різотто з грибами і розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Солоне , Різотто
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Різотто - блюдо італійської кухні, основу якого становить, звичайно, Мал. До нього можна додавати різні добавки. Різотто з грибами готується на білому вині з додаванням розмарину.

Опис приготування:

Як визначити стан готовності рису в різотто? Рис повинен бути в змозі аль денте, а консистенція страви не повинна бути розсипчастою, соус обволікати рис. Подробиці, як приготувати різотто з грибами, дивіться в покроковому рецепті.

  • Рис арборіо - 300 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка (рубаний)
  • Вино біле - 200 мілілітрів
  • Бульйон курячий - 1 літр
  • Сіль - За смаком
різотто з грибами і розмарином - фото крок 1
Печериці та цибулю вимийте, цибуля очистіть. Рис промийте в холодній воді, відкиньте на сито.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 2
Печериці дрібно наріжте, цибуля і розмарин дрібно нарубати.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 3
На сковороді розтопіть вершкове масло. Пасеруйте цибулю до м'якості, додайте розмарин.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 4
Додайте печериці, обсмажуйте до тих пір поки вони не випустять всю воду.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 5
Потім додайте рис, перемішайте і готуйте протягом 2-х хвилин.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 6
Влийте бульйон, вино, готуйте до готовності рису, постійно помішуючи. При необхідності долийте бульйон.
різотто з грибами і розмарином - фото крок 7
Подавайте з тертим сиром і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти