Різотто з грибами і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - блюдо італійської кухні, основу якого становить, звичайно, Мал. До нього можна додавати різні добавки. Різотто з грибами готується на білому вині з додаванням розмарину.
Як визначити стан готовності рису в різотто? Рис повинен бути в змозі аль денте, а консистенція страви не повинна бути розсипчастою, соус обволікати рис. Подробиці, як приготувати різотто з грибами, дивіться в покроковому рецепті.
- Рис арборіо - 300 грам
- Печериці - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Розмарин - 1 Ст. Ложка (рубаний)
- Вино біле - 200 мілілітрів
- Бульйон курячий - 1 літр
- Сіль - За смаком
Печериці та цибулю вимийте, цибуля очистіть. Рис промийте в холодній воді, відкиньте на сито.
Печериці дрібно наріжте, цибуля і розмарин дрібно нарубати.
На сковороді розтопіть вершкове масло. Пасеруйте цибулю до м'якості, додайте розмарин.
Додайте печериці, обсмажуйте до тих пір поки вони не випустять всю воду.
Потім додайте рис, перемішайте і готуйте протягом 2-х хвилин.
Влийте бульйон, вино, готуйте до готовності рису, постійно помішуючи. При необхідності долийте бульйон.
Подавайте з тертим сиром і свіжою зеленню. Смачного!