Різотто з грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що різотто з грибами і куркою має італійське коріння, воно відмінно впишеться в наш повсякденний раціон, адже всі інгредієнти тут нам добре знайомі!
Варіантів приготування цього чудового італійського блюда дуже і дуже багато, настільки багато, що спершу можна і розгубитися від такого достатку. Саме з цієї причини я хочу розповісти вам, як зробити різотто з грибами і куркою, адже, на мій погляд, - це той варіант, який підійде практично всім. Тут ми використовуємо тільки ті продукти, які вже давно стали незамінними в нашому повсякденному раціоні, а смак цієї страви сподобається як дорослим, так і дітям. Так що давайте привнесемо трохи італійської екзотики в наше меню разом з цим простим рецептом різотто з грибами і куркою.
- Мал - 300 грам(Arborio, Vialone нано або karnaroli)
- Бульйон курячий - 1, 2-1, 5 L
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Часник - 2 часточки
- Гриби - 300 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Пармезан - 100 грам
- Вершкове масло - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Цибулю і часник очищаємо, половинку ріпчастої цибулі нарізаємо невеликими кубиками, часник теж подрібнюємо.
У каструльку викладаємо приблизно столову ложку вершкового масла і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору.
Тепер всипаємо в каструльку рис, перемішуємо все і смажимо ще хвилини 2.
Далі нам необхідно додати біле вино і посолити рис. Продовжуємо смажити його, постійно помішуючи, поки волога не вбереться.
Тепер черга курячого бульйону. Але його треба вливати не весь одразу, а додавати частинами. Вливаємо трохи і чекаємо, поки рис вбере рідина, потім вливаємо ще й так до повної готовності рису.
Тим часом ми нарізаємо кубиками лук і обсмажуємо його на сковороді з додаванням оливкової олії. Гриби так само ріжемо пластинками і викладаємо смажитися до цибулі.
Куряче філе нарізаємо брусками і, коли з грибів випарується зайва волога, викладаємо на сковороду курку, солимо і перчимо, смажимо все хвилин 20.
Тепер перекладаємо обсмажені цибулю, курку і гриби до відвареного рису, перемішуємо і посипаємо тертим сиром. Страву можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!