Рецепт Різотто з грибами і куркою фото

Різотто з грибами і куркою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Крупи , Мал
Пісні страви
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Незважаючи на те, що різотто з грибами і куркою має італійське коріння, воно відмінно впишеться в наш повсякденний раціон, адже всі інгредієнти тут нам добре знайомі!

Опис приготування:

Варіантів приготування цього чудового італійського блюда дуже і дуже багато, настільки багато, що спершу можна і розгубитися від такого достатку. Саме з цієї причини я хочу розповісти вам, як зробити різотто з грибами і куркою, адже, на мій погляд, - це той варіант, який підійде практично всім. Тут ми використовуємо тільки ті продукти, які вже давно стали незамінними в нашому повсякденному раціоні, а смак цієї страви сподобається як дорослим, так і дітям. Так що давайте привнесемо трохи італійської екзотики в наше меню разом з цим простим рецептом різотто з грибами і куркою.

  • Мал - 300 грам(Arborio, Vialone нано або karnaroli)
  • Бульйон курячий - 1, 2-1, 5 L
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Часник - 2 часточки
  • Гриби - 300 грам
  • Куряче філе - 300 грам
  • Пармезан - 100 грам
  • Вершкове масло - За смаком
  • Масло оливкове - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
різотто з грибами і куркою - фото крок 1
Цибулю і часник очищаємо, половинку ріпчастої цибулі нарізаємо невеликими кубиками, часник теж подрібнюємо.
різотто з грибами і куркою - фото крок 2
У каструльку викладаємо приблизно столову ложку вершкового масла і обсмажуємо на ньому цибулю і часник до золотистого кольору.
різотто з грибами і куркою - фото крок 3
Тепер всипаємо в каструльку рис, перемішуємо все і смажимо ще хвилини 2.
різотто з грибами і куркою - фото крок 4
Далі нам необхідно додати біле вино і посолити рис. Продовжуємо смажити його, постійно помішуючи, поки волога не вбереться.
різотто з грибами і куркою - фото крок 5
Тепер черга курячого бульйону. Але його треба вливати не весь одразу, а додавати частинами. Вливаємо трохи і чекаємо, поки рис вбере рідина, потім вливаємо ще й так до повної готовності рису.
різотто з грибами і куркою - фото крок 6
Тим часом ми нарізаємо кубиками лук і обсмажуємо його на сковороді з додаванням оливкової олії. Гриби так само ріжемо пластинками і викладаємо смажитися до цибулі.
різотто з грибами і куркою - фото крок 7
Куряче філе нарізаємо брусками і, коли з грибів випарується зайва волога, викладаємо на сковороду курку, солимо і перчимо, смажимо все хвилин 20.
різотто з грибами і куркою - фото крок 8
Тепер перекладаємо обсмажені цибулю, курку і гриби до відвареного рису, перемішуємо і посипаємо тертим сиром. Страву можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти