Різотто з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Спочатку рецепт цієї страви був знайдений в кулінарній книзі, але я вніс свої зміни. Рідним дуже сподобалося. Так що привожу рецепт вже зі змінами. Спробуйте.
Різотто готується в сковороді на плиті. Компоненти вводяться поступово, а саме блюдо готується не поспішаючи. Готове різотто з куркою і грибами розділіть на порції і подавайте на стіл теплим. Смачного!
- Куряче філе - 250 грам
- Гриби - 250 грам
- Мал - 250 грам
- Сир пармезан - 60 грам
- Курячий бульйон - 900 мілілітрів
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Пучок петрушки - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком

Поріжте кубиками цибулю.

Філе курки помийте і поріжте на шматки.

Гриби поріжте пластинками.

Обсмажте пару хвилин цибулю на оливковій олії.

Потім викладіть на сковороду філе і обсмажують його з цибулею ще хвилини чотири.

Додайте непромитий рис і смажте помішуючи 1-2 хвилини.

Влийте вино і залиште на пару хвилин, щоб вино трохи випарувалося, потім влийте чверть бульйону і готуйте помішуючи поки рис не вбере майже всю рідину.

Потім додайте гриби, ще чверть бульйону і трохи солі.

Коли рис вбере рідина, додайте бульйон і готуйте до готовності рису, постійно помішуючи.

Додайте трохи вершкового масла.

Викладіть тертий сир, перемішайте і через хвилину залиште з вогню.

Додайте свіжою зелень і мелений чорний перець.

Добре перемішайте, накрийте кришкою і залиште хвилин на 15 трохи дійти.