Різдвяний гусак з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Мої близькі просто обожнюють, коли я роблю гусака з карамельною скоринкою. Розповім, як приготувати різдвяного гусака з яблуками. Таке блюдо можна зробити на свято або до теплого сімейного вечері.
М'ясо гусака досить жорстке, тому щоб отримати ідеальне блюдо для святкового столу, потрібно знати, як правильно його готувати. Якщо хто пробує приготувати м'ясо вперше, то у більшості гусак виходить сухим і жорстким, тому багато хто кидає цю справу, навіть не почавши.
- Гусь - 2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яблуко - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 чайних ложки
1. Весь часник поділяю на зубчики і очищаю.
2. Цілу головку часнику подрібнюю через прес або дрібну тертку.
3. До часнику додаю сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець і 1, 5 чайні ложки солі.
4. Вливаю в миску до часнику і травам соняшникову олію.
5. Апельсин мою і розрізаю на 2 частини, вичавлюю сік двох половинок.
6. Ретельно перемішую маринад для гусака.
7. Гуся добре мою і Обскубують, потім протикаю його по всій поверхні дерев'яною паличкою, щоб маринад добре просяк птицю.
8. Гуся витираю насухо, потім виливаю на нього маринад, натираю їм гусака з усіх боків, розміщую птицю в поліетиленовий пакет, щільно зав'язую і відправляю в холодильник на ніч.
9. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і розрізаю на невеликі часточки, скроплюю яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
10. Дістаю гусака з холодильника, фарширую його яблучною начинкою. Серветкою трохи обтираю шкіру, щоб часник не пригорає в процесі випікання.
11. Натуральної ниткою туго зашиваю нижню частину гусака, крила також пришиваю або прикріплюю за допомогою зубочисток.
12. На деко викладаю спочатку фольгу, а потім і гусака.
13. Щільно загортаю птицю з усіх боків в кілька шарів фольги. Випікаю відразу в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готую ще 1, 5-2 годину.
14. Маринад з гусака проціджую в миску, додаю 2 чайні ложки меду, ретельно перемішую.
15. Дістаю готового гусака, зливаю частина жиру, змащую птицю приготованим щойно маринадом з медом і відправляю її в духовку ще на 40 хвилин, періодично змащую маринадом.
16. Гусь виходить дуже смачним, з карамельною скоринкою. Смачного!