Рецепт Різдвяний гусак з яблуками фото

Різдвяний гусак з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Яблука , Гусь
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Мої близькі просто обожнюють, коли я роблю гусака з карамельною скоринкою. Розповім, як приготувати різдвяного гусака з яблуками. Таке блюдо можна зробити на свято або до теплого сімейного вечері.

Опис приготування:

М'ясо гусака досить жорстке, тому щоб отримати ідеальне блюдо для святкового столу, потрібно знати, як правильно його готувати. Якщо хто пробує приготувати м'ясо вперше, то у більшості гусак виходить сухим і жорстким, тому багато хто кидає цю справу, навіть не почавши.

  • Гусь - 2 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Яблуко - 4 штуки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 чайних ложки
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 1
1. Весь часник поділяю на зубчики і очищаю.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 2
2. Цілу головку часнику подрібнюю через прес або дрібну тертку.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 3
3. До часнику додаю сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець і 1, 5 чайні ложки солі.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 4
4. Вливаю в миску до часнику і травам соняшникову олію.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 5
5. Апельсин мою і розрізаю на 2 частини, вичавлюю сік двох половинок.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 6
6. Ретельно перемішую маринад для гусака.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 7
7. Гуся добре мою і Обскубують, потім протикаю його по всій поверхні дерев'яною паличкою, щоб маринад добре просяк птицю.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 8
8. Гуся витираю насухо, потім виливаю на нього маринад, натираю їм гусака з усіх боків, розміщую птицю в поліетиленовий пакет, щільно зав'язую і відправляю в холодильник на ніч.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 9
9. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і розрізаю на невеликі часточки, скроплюю яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 10
10. Дістаю гусака з холодильника, фарширую його яблучною начинкою. Серветкою трохи обтираю шкіру, щоб часник не пригорає в процесі випікання.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 11
11. Натуральної ниткою туго зашиваю нижню частину гусака, крила також пришиваю або прикріплюю за допомогою зубочисток.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 12
12. На деко викладаю спочатку фольгу, а потім і гусака.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 13
13. Щільно загортаю птицю з усіх боків в кілька шарів фольги. Випікаю відразу в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готую ще 1, 5-2 годину.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 14
14. Маринад з гусака проціджую в миску, додаю 2 чайні ложки меду, ретельно перемішую.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 15
15. Дістаю готового гусака, зливаю частина жиру, змащую птицю приготованим щойно маринадом з медом і відправляю її в духовку ще на 40 хвилин, періодично змащую маринадом.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 16
16. Гусь виходить дуже смачним, з карамельною скоринкою. Смачного!

Схожі рецепти