Різдвяний гусак з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 13 г. 0 хв.
Мої близькі просто обожнюють, коли я роблю гусака з карамельною скоринкою. Розповім, як приготувати різдвяного гусака з яблуками. Таке блюдо можна зробити на свято або до теплого сімейного вечері.
Опис приготування:
М'ясо гусака досить жорстке, тому щоб отримати ідеальне блюдо для святкового столу, потрібно знати, як правильно його готувати. Якщо хто пробує приготувати м'ясо вперше, то у більшості гусак виходить сухим і жорстким, тому багато хто кидає цю справу, навіть не почавши.
- Гусь - 2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Яблуко - 4 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 чайних ложки
1. Весь часник поділяю на зубчики і очищаю.
2. Цілу головку часнику подрібнюю через прес або дрібну тертку.
3. До часнику додаю сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець і 1, 5 чайні ложки солі.
4. Вливаю в миску до часнику і травам соняшникову олію.
5. Апельсин мою і розрізаю на 2 частини, вичавлюю сік двох половинок.
6. Ретельно перемішую маринад для гусака.
7. Гуся добре мою і Обскубують, потім протикаю його по всій поверхні дерев'яною паличкою, щоб маринад добре просяк птицю.
8. Гуся витираю насухо, потім виливаю на нього маринад, натираю їм гусака з усіх боків, розміщую птицю в поліетиленовий пакет, щільно зав'язую і відправляю в холодильник на ніч.
9. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і розрізаю на невеликі часточки, скроплюю яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
10. Дістаю гусака з холодильника, фарширую його яблучною начинкою. Серветкою трохи обтираю шкіру, щоб часник не пригорає в процесі випікання.
11. Натуральної ниткою туго зашиваю нижню частину гусака, крила також пришиваю або прикріплюю за допомогою зубочисток.
12. На деко викладаю спочатку фольгу, а потім і гусака.
13. Щільно загортаю птицю з усіх боків в кілька шарів фольги. Випікаю відразу в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готую ще 1, 5-2 годину.
14. Маринад з гусака проціджую в миску, додаю 2 чайні ложки меду, ретельно перемішую.
15. Дістаю готового гусака, зливаю частина жиру, змащую птицю приготованим щойно маринадом з медом і відправляю її в духовку ще на 40 хвилин, періодично змащую маринадом.
16. Гусь виходить дуже смачним, з карамельною скоринкою. Смачного!