Рецепт Різдвяний гусак з яблуками фото

Різдвяний гусак з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Гусь
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

Мої близькі просто обожнюють, коли я роблю гусака з карамельною скоринкою. Розповім, як приготувати різдвяного гусака з яблуками. Таке блюдо можна зробити на свято або до теплого сімейного вечері.

М'ясо гусака досить жорстке, тому щоб отримати ідеальне блюдо для святкового столу, потрібно знати, як правильно його готувати. Якщо хто пробує приготувати м'ясо вперше, то у більшості гусак виходить сухим і жорстким, тому багато хто кидає цю справу, навіть не почавши.

  • Гусь - 2 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Яблуко - 4 штуки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 чайних ложки
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 1
1. Весь часник поділяю на зубчики і очищаю.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 2
2. Цілу головку часнику подрібнюю через прес або дрібну тертку.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 3
3. До часнику додаю сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець і 1, 5 чайні ложки солі.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 4
4. Вливаю в миску до часнику і травам соняшникову олію.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 5
5. Апельсин мою і розрізаю на 2 частини, вичавлюю сік двох половинок.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 6
6. Ретельно перемішую маринад для гусака.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 7
7. Гуся добре мою і Обскубують, потім протикаю його по всій поверхні дерев'яною паличкою, щоб маринад добре просяк птицю.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 8
8. Гуся витираю насухо, потім виливаю на нього маринад, натираю їм гусака з усіх боків, розміщую птицю в поліетиленовий пакет, щільно зав'язую і відправляю в холодильник на ніч.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 9
9. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і розрізаю на невеликі часточки, скроплюю яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 10
10. Дістаю гусака з холодильника, фарширую його яблучною начинкою. Серветкою трохи обтираю шкіру, щоб часник не пригорає в процесі випікання.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 11
11. Натуральної ниткою туго зашиваю нижню частину гусака, крила також пришиваю або прикріплюю за допомогою зубочисток.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 12
12. На деко викладаю спочатку фольгу, а потім і гусака.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 13
13. Щільно загортаю птицю з усіх боків в кілька шарів фольги. Випікаю відразу в розігрітій до 220 градусів духовці 45 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готую ще 1, 5-2 годину.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 14
14. Маринад з гусака проціджую в миску, додаю 2 чайні ложки меду, ретельно перемішую.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 15
15. Дістаю готового гусака, зливаю частина жиру, змащую птицю приготованим щойно маринадом з медом і відправляю її в духовку ще на 40 хвилин, періодично змащую маринадом.
різдвяний гусак з яблуками - фото крок 16
16. Гусь виходить дуже смачним, з карамельною скоринкою. Смачного!

Схожі рецепти