Рецепт Різдвяний гусак з квашеною капустою фото

Різдвяний гусак з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Квашена капуста , Гусь
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Мені пощастило купити домашнього гусака, що зараз зробити дуже складно. Довго не міг придумати, що з ним можна зробити. Знайшов рецепт, як приготувати різдвяного гусака з квашеною капустою.

Опис приготування:

Таке блюдо можна сміливо поставити на святковий стіл. Воно смачне, ситне і економне. Гуся готую цілком, а в якості начинки використовую квашену капусту. Додаю до капусти солодкі яблука і журавлину. Подаю готову страву в якості основного, можна з гарніром з картоплі, горошку або овочів, а також з капустою, якої фарширував гусака.

  • Гусь - 1, 5 кілограма
  • Квашена капуста - 500 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Журавлина в'ялена - 100 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Цукровий пісок - За смаком
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 1
1. Яблука мою, зрізаю з них шкірку, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю яблука невеликими кубиками, змішую їх з квашеною капустою, журавлиною і цукровим піском (за смаком).
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 2
2. Гусь у мене домашній і вже випатраний, гарненько промиваю його всередині і зовні, обпалюють пір'я. Натираю гусака сіллю і перцем, залишаю птицю на 1 час. Потім фарширую приготовленої начинкою з яблук, квашеної капусти і зашиваю. Обмазую птицю медом для красивої скоринки.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 3
3. Розміщую гусака в рукав для запікання і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 2 годину.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 4
4. Через відведений час дістаю і розрізаю рукав, готую страву ще пару хвилин для золотистої скоринки і перекладаю гусака на блюдо.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 5
5. Перед подачею розрізаю гусака порційно, як гарнір у мене та ж капуста, що готувалася всередині птиці.

Схожі рецепти