Рецепт Різдвяний гусак з квашеною капустою фото

Різдвяний гусак з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Квашена капуста, Гусь
Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані

Мені пощастило купити домашнього гусака, що зараз зробити дуже складно. Довго не міг придумати, що з ним можна зробити. Знайшов рецепт, як приготувати різдвяного гусака з квашеною капустою.

Таке блюдо можна сміливо поставити на святковий стіл. Воно смачне, ситне і економне. Гуся готую цілком, а в якості начинки використовую квашену капусту. Додаю до капусти солодкі яблука і журавлину. Подаю готову страву в якості основного, можна з гарніром з картоплі, горошку або овочів, а також з капустою, якої фарширував гусака.

  • Гусь - 1, 5 кілограма
  • Квашена капуста - 500 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Журавлина в'ялена - 100 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Цукровий пісок - За смаком
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 1
1. Яблука мою, зрізаю з них шкірку, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю яблука невеликими кубиками, змішую їх з квашеною капустою, журавлиною і цукровим піском (за смаком).
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 2
2. Гусь у мене домашній і вже випатраний, гарненько промиваю його всередині і зовні, обпалюють пір'я. Натираю гусака сіллю і перцем, залишаю птицю на 1 час. Потім фарширую приготовленої начинкою з яблук, квашеної капусти і зашиваю. Обмазую птицю медом для красивої скоринки.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 3
3. Розміщую гусака в рукав для запікання і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 2 годину.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 4
4. Через відведений час дістаю і розрізаю рукав, готую страву ще пару хвилин для золотистої скоринки і перекладаю гусака на блюдо.
різдвяний гусак з квашеною капустою - фото крок 5
5. Перед подачею розрізаю гусака порційно, як гарнір у мене та ж капуста, що готувалася всередині птиці.

Схожі рецепти