Різдвяний гусак з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Мені пощастило купити домашнього гусака, що зараз зробити дуже складно. Довго не міг придумати, що з ним можна зробити. Знайшов рецепт, як приготувати різдвяного гусака з квашеною капустою.
Таке блюдо можна сміливо поставити на святковий стіл. Воно смачне, ситне і економне. Гуся готую цілком, а в якості начинки використовую квашену капусту. Додаю до капусти солодкі яблука і журавлину. Подаю готову страву в якості основного, можна з гарніром з картоплі, горошку або овочів, а також з капустою, якої фарширував гусака.
- Гусь - 1, 5 кілограма
- Квашена капуста - 500 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Журавлина в'ялена - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Цукровий пісок - За смаком
1. Яблука мою, зрізаю з них шкірку, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю яблука невеликими кубиками, змішую їх з квашеною капустою, журавлиною і цукровим піском (за смаком).
2. Гусь у мене домашній і вже випатраний, гарненько промиваю його всередині і зовні, обпалюють пір'я. Натираю гусака сіллю і перцем, залишаю птицю на 1 час. Потім фарширую приготовленої начинкою з яблук, квашеної капусти і зашиваю. Обмазую птицю медом для красивої скоринки.
3. Розміщую гусака в рукав для запікання і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 2 годину.
4. Через відведений час дістаю і розрізаю рукав, готую страву ще пару хвилин для золотистої скоринки і перекладаю гусака на блюдо.
5. Перед подачею розрізаю гусака порційно, як гарнір у мене та ж капуста, що готувалася всередині птиці.