Рецепт Різдвяне печиво «Кучюкай» фото

Різдвяне печиво «Кучюкай»
(покроковий рецепт з фото)

Литовська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак
Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У Литві на Різдво готують 12 пісних страв. Одне з них - печиво з квасного тіста з маком. Це печиво нарізається маленькими кубиками і запікається. Подаються кучюкай в мисці з маковим молоком.

Опис приготування:

Як приготувати різдвяне печиво"Кучюкай" ?

1. Молоко трохи прогрійте, воно повинно бути теплим.

2. Дріжджі розтопіть в теплому молоці. Вони повинні повністю розійтися.

3. Масло розтопіть. Воно повинно бути теплим перед додаванням в тісто.

4. Борошно просійте в миску. Додайте в миску в молоці розчинені дріжджі, тепле масло, мак, щіпку солі. Замісити тісто.

5. Тісто накрийте кухонним рушником і залиште на годину, щоб воно виросло.

6. Через годину тісто ще раз замісити. Наріжте невеликими шматочками і розкачати шматочки руками в трубочки, товщиною з два пальця або тонше. Наріжте кубиками.

7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на деко кучюкай.

8. У мисці збийте яйце. Змастіть поверхню кучюкай яєчної сумішшю. Це робити необов'язково. Якщо кучюкай яйцем НЕ змащувати, воно будуть світлими.

9. Випікайте кучюкай в розігрітій до 180 градусів духовці, поки вони не стануть золотистими.

Різдвяне печиво"Кучюкай" готово! Смачного!

Подавати кучюкай можна з маковим молоком. Для цього в ступці треба потовкти мак і залити його молоком. Кучюкай опускають в макове молоко і їдять ложкою.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Дріжджі - 40 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 1/2 склянки
Як приготувати різдвяне печиво"Кучюкай" ?

1. Молоко трохи прогрійте, воно повинно бути теплим.

2. Дріжджі розтопіть в теплому молоці. Вони повинні повністю розійтися.

3. Масло розтопіть. Воно повинно бути теплим перед додаванням в тісто.

4. Борошно просійте в миску. Додайте в миску в молоці розчинені дріжджі, тепле масло, мак, щіпку солі. Замісити тісто.

5. Тісто накрийте кухонним рушником і залиште на годину, щоб воно виросло.

6. Через годину тісто ще раз замісити. Наріжте невеликими шматочками і розкачати шматочки руками в трубочки, товщиною з два пальця або тонше. Наріжте кубиками.

7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на деко кучюкай.

8. У мисці збийте яйце. Змастіть поверхню кучюкай яєчної сумішшю. Це робити необов'язково. Якщо кучюкай яйцем НЕ змащувати, воно будуть світлими.

9. Випікайте кучюкай в розігрітій до 180 градусів духовці, поки вони не стануть золотистими.

Різдвяне печиво"Кучюкай" готово! Смачного!

Подавати кучюкай можна з маковим молоком. Для цього в ступці треба потовкти мак і залити його молоком. Кучюкай опускають в макове молоко і їдять ложкою.

Схожі рецепти