Різдвяне печиво «Кучюкай»
(покроковий рецепт з фото)
У Литві на Різдво готують 12 пісних страв. Одне з них - печиво з квасного тіста з маком. Це печиво нарізається маленькими кубиками і запікається. Подаються кучюкай в мисці з маковим молоком.
Як приготувати різдвяне печиво "кучюкай"?
1. Молоко трохи прогрійте, воно повинно бути теплим.
2. Дріжджі розтопіть в теплому молоці. Вони повинні повністю розійтися.
3. Масло розтопіть. Воно повинно бути теплим перед додаванням в тісто.
4. Борошно просійте в миску. Додайте в миску в молоці розчинені дріжджі, тепле масло, мак, щіпку солі. Замісити тісто.
5. Тісто накрийте кухонним рушником і залиште на годину, щоб воно виросло.
6. Через годину тісто ще раз замісити. Наріжте невеликими шматочками і розкачати шматочки руками в трубочки, товщиною з два пальця або тонше. Наріжте кубиками.
7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на деко кучюкай.
8. У мисці збийте яйце. Змастіть поверхню кучюкай яєчної сумішшю. Це робити необов'язково. Якщо кучюкай яйцем НЕ змащувати, воно будуть світлими.
9. Випікайте кучюкай в розігрітій до 180 градусів духовці, поки вони не стануть золотистими.
Різдвяне печиво "кучюкай" готово! Смачного!
Подавати кучюкай можна з маковим молоком. Для цього в ступці треба потовкти мак і залити його молоком. Кучюкай опускають в макове молоко і їдять ложкою.
- Борошно - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Дріжджі - 40 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1/2 склянки
1. Молоко трохи прогрійте, воно повинно бути теплим.
2. Дріжджі розтопіть в теплому молоці. Вони повинні повністю розійтися.
3. Масло розтопіть. Воно повинно бути теплим перед додаванням в тісто.
4. Борошно просійте в миску. Додайте в миску в молоці розчинені дріжджі, тепле масло, мак, щіпку солі. Замісити тісто.
5. Тісто накрийте кухонним рушником і залиште на годину, щоб воно виросло.
6. Через годину тісто ще раз замісити. Наріжте невеликими шматочками і розкачати шматочки руками в трубочки, товщиною з два пальця або тонше. Наріжте кубиками.
7. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на деко кучюкай.
8. У мисці збийте яйце. Змастіть поверхню кучюкай яєчної сумішшю. Це робити необов'язково. Якщо кучюкай яйцем НЕ змащувати, воно будуть світлими.
9. Випікайте кучюкай в розігрітій до 180 градусів духовці, поки вони не стануть золотистими.
Різдвяне печиво "кучюкай" готово! Смачного!
Подавати кучюкай можна з маковим молоком. Для цього в ступці треба потовкти мак і залити його молоком. Кучюкай опускають в макове молоко і їдять ложкою.