Рецепт Рис з сочевицею фото

Рис з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Такий рис можна їсти як самостійну страву, а можна використовувати як гарнір. Спробуйте! Це дуже смачно.

Попередньо замочену чечевицю відправте варитися. В цей час обсмажити цибулю і часник. Додайте до них промитий рис, прогрійте в сковороді. Потім відправте суміш зі сковороди до сочевиці. Варіть до готовності.

  • Мал - 1 Склянка (басматі)
  • Сочевиця - 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру головка)
  • Часник - 2-3 зубчиків (середнього розміру)
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
рис з сочевицею - фото крок 1
Сочевицю потрібно заздалегідь замочити на 2-3 годину, рис промийте.
рис з сочевицею - фото крок 2
Лук почистіть і дрібно наріжте.
рис з сочевицею - фото крок 3
Налийте в каструлю 3 склянки води (за обсягом таких же, як вони, ніж відміряли рис і сочевицю, у мене стакан 200 м). Фурункули, всипте промиту сочевицю. І нехай вариться на повільному вогні, поки ми будемо обсмажувати цибулю і часник.
рис з сочевицею - фото крок 4
Лук обсмажте до золотистого кольору, в кінці обсмажування натріть на дрібній овочевій тертці часник. Додайте його до цибулі, обсмажуйте разом (злегка).
рис з сочевицею - фото крок 5
Туди ж висипте промитий рис.
рис з сочевицею - фото крок 6
Все перемішайте і добре прогрійте.
рис з сочевицею - фото крок 7
Сочевиця варилася хвилин 10-12. До неї додайте все, що є в сковороді, плюс - чайну ложку вершкового масла і сіль за смаком.
Перемішайте. Коли закипить, зменшіть вогонь і варіть 10-13 хвилин, поки не википить вода. Цей рис вариться швидше, ніж звичайний.
рис з сочевицею - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти