Рис з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Такий рис можна їсти як самостійну страву, а можна використовувати як гарнір. Спробуйте! Це дуже смачно.
Попередньо замочену чечевицю відправте варитися. В цей час обсмажити цибулю і часник. Додайте до них промитий рис, прогрійте в сковороді. Потім відправте суміш зі сковороди до сочевиці. Варіть до готовності.
- Мал - 1 Склянка (басматі)
- Сочевиця - 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру головка)
- Часник - 2-3 зубчиків (середнього розміру)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Сочевицю потрібно заздалегідь замочити на 2-3 годину, рис промийте.
Лук почистіть і дрібно наріжте.
Налийте в каструлю 3 склянки води (за обсягом таких же, як вони, ніж відміряли рис і сочевицю, у мене стакан 200 м). Фурункули, всипте промиту сочевицю. І нехай вариться на повільному вогні, поки ми будемо обсмажувати цибулю і часник.
Лук обсмажте до золотистого кольору, в кінці обсмажування натріть на дрібній овочевій тертці часник. Додайте його до цибулі, обсмажуйте разом (злегка).
Туди ж висипте промитий рис.
Все перемішайте і добре прогрійте.
Сочевиця варилася хвилин 10-12. До неї додайте все, що є в сковороді, плюс - чайну ложку вершкового масла і сіль за смаком.
Перемішайте. Коли закипить, зменшіть вогонь і варіть 10-13 хвилин, поки не википить вода. Цей рис вариться швидше, ніж звичайний.
Перемішайте. Коли закипить, зменшіть вогонь і варіть 10-13 хвилин, поки не википить вода. Цей рис вариться швидше, ніж звичайний.
Смачного!