Рис з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Мал, напевно, - найчастіший гарнір на нашому сімейному столі. Хоча іноді він може навіть стати основною стравою. Тільки в нього необхідно додати поживних продуктів. І в цьому рецепті все вдалося.
Дізнайтеся про те, як приготувати рис з нутом з покрокової інструкції. Крім цього бобового в складі також є баклажан і моркву, а ще маса приправ. Завдяки цьому ви відчуєте гаму різних смаком. А ще отримаєте необхідний рослинний білок, клітковину, жири і вуглеводи - все що потрібно нашому організму.
- Баклажан - 480 грам
- Мал "басмати" - 2 склянки
- Морква - 2 штуки
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Нут консервований або відварений - 280 грам
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 2, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Цей крок зробіть заздалегідь. Ретельно промийте рис. Потім викладіть його в каструлю з водою і закрийте кришкою. Залиште рис набухати на 1-3 годину.
2. Після цього підготуйте овочі. Наріжте дрібними кубиками морква. Баклажан наріжте невеликими шматочками. Викладіть все на деко. Зверху влийте 2 немає. Ложки олії, всипте 0, 5 немає. Ложки солі.
3. Запікайте овочі 10 хвилин в духовці при 220 градусах. Потім їх перемішайте і знову запікайте ще 18 хвилин до м'якості.
4. В цей же час з рису злийте воду. Поставте його в каструлі з 2-ма склянками нової води. Доведіть до кипіння, а потім варіть 6-7 хвилин.
5. Далі знову злийте воду з рису. Потім додайте в нього овочі, всі приправи, сіль і нут. Ретельно перемішайте масу протягом 2-х хвилин.
6. Потім розігрійте масло в каструлі з товстим дном. Порціями викладіть в неї рис, створюючи піраміду. У центрі зробіть отвір.
7. Зверху закрийте каструлю рушником. Щільно закрийте кришку. Варіть рис на мінімальному вогні протягом 30 хвилин.
8. Подавайте рис з нутом, додавши нарізану зелень. Смачного!