Рецепт Рис з квасолею фото

Рис з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Крупи , Мал , Червона квасоля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Квасоля і рис - це відмінне поєднання. Смачне, ситне, поживна і…вегетаріанське блюдо. Подавайте його на обід або на вечерю. Для вас рецепт простого блюда, як приготувати рис з квасолею.

Опис приготування:

Незважаючи на відсутність м'яса, блюдо ситне, адже в його складі квасоля, яку часто використовують для заміни м'яса, а рис - це завжди доречний гарнір. Нехай вас не бентежить незвичайна подача, ви можете просто перемішати всі інгредієнти в тарілці. Їжте блюдо гарячим.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Стебло селери - 4 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Червона квасоля - 450 грам
  • Овочевий бульйон - 6 склянок
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Паприка - 0, 5 Ст. Ложки
  • Мелений перець - За смаком
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Приготований рис - 6 склянок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
рис з квасолею - фото крок 1
1. Покладіть квасоля в ємність і залийте водою трохи з запасом. Поставте квасоля в холодильник мінімум на 1 час, щоб дати квасолі насититися водою, а краще залиште на ніч.
рис з квасолею - фото крок 2
2. Помийте перець і селера, очистіть цибулю і часник, наріжте невеликими шматочками селера, перець і цибулю. Нагрійте каструлю з оливковою олією, покладіть в неї порізані овочі і видавіть часник за допомогою чеснокодавкі. Готуйте овочі на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
рис з квасолею - фото крок 3
3. Злийте просочену квасоля в друшляк і промийте проточною водою. Додайте помиту квасоля в каструлю з овочами.
рис з квасолею - фото крок 4
4. Влийте в горщик бульйон, додайте орегано, чебрець, паприка, мелений перець і щіпку кайенского перцю. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на великому вогні, потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте із закритою кришкою мінімум 2 годину, періодично помішуючи.
рис з квасолею - фото крок 5
5. Через 2 години квасоля повинна бути м'яка. Розімніть її за допомогою ложки або подрібніть за допомогою погружного блендера до отримання густої вершкової консистенції. Якщо ви хочете залишити цілу квасоля, то готуйте ще 30 хвилин.
рис з квасолею - фото крок 6
6. Промийте і крупно наріжте зелену цибулю. Викладіть відварений рис на квасолю, посипте зеленою цибулею і подавайте до столу.

Схожі рецепти