Рис для суші в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Популярність суші в нашій країні набирає обертів. І ось вже багато хто почав робити суші самі. Одна з головних складових - Мал. Як його правильно зварити в мультиварці - в цьому рецепті.
Опис приготування:
Вони, хто люблять суші, рано чи пізно починають замислюватися над питанням - а чи складно зробити суші самим? відповідь проста - не складно, але і не так легко, як іноді здається. Найголовніше в цій справі - Мал. Листи норі, все для начинки можна купити і в магазині. Але рис вам доведеться зварити самим. І варити його потрібно правильно. Як це зробити і не помилитися? Наш рецепт рису для суші вам в помошь. Покрокові фотографії зроблять процес абсолютно зрозумілим. А мультиварка позбавить вас від необхідності стежити за тим, щоб рис не пригоріла. Удачі вам!
- Мал - 250 грам (в ідеалі потрібен спеціальний рис для суші. Але може підійти і звичайний круглозерністий рис.)
- Вода - 300 мілілітрів
- Рисовий оцет - 60 мілілітрів
- Сіль - - Щепоток
- Цукор - - Щепоток
Рис висипати в миску, промити, залити холодною водою і залишити на 30 хвилин.
Злити воду з рису. Сам рис перекласти в чашу мультиварки і залити потрібною кількістю води. Вибрати режим"Випічка" , час готування 10 хвилин. Потім перемкнути на режим"Гасіння" , час готування 20 хвилин. Після закінчення програми даємо рису"відпочити" 15 хвилин.
Поки рис"відпочиває"робимо маринад - рисовий оцет змішуємо з цукром і сіллю.
Акуратно змішати рис з маринадом. Вся рідина вбереться в рис. Промивати його не потрібно. От і все! рис готовий!