Рецепт Рис для суші фото

Рис для суші
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Гарніри
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 хв.

Приготувати суші в домашніх умовах можна, але потрібно знати деякі секрети. Це мистецтво я спостерігала на майстер-класі з приготування суші. Розповідаю, як зробити рис для суші!

Опис приготування:

Рис для суші потрібно брати спеціальний, це - коротко- або середньозернистий рис. Зазвичай на упаковці пишуть, що рис підходить для приготування суші. Приготувати такий рис зовсім не складно, впорається кожен. Воду потрібно відразу брати в потрібній пропорції, щоб потім не доливати! Рис для суші повинен бути в міру липким, саме тому ми промиваємо його чотири рази. Успіхів і приємного апетиту!

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Оцет рисовий - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
рис для суші - фото крок 1
Взяти рис для суші, короткозерністий. Висипати в миску з водою.
рис для суші - фото крок 2
Добре промийте рис - 4 рази міняючи воду.
рис для суші - фото крок 3
Залийте рис холодною водою, доведіть до кипіння і поставте на 15 хвилин вариться на маленькому вогні. Рис повинен увібрати всю воду.
рис для суші - фото крок 4
Оцет змішайте з цукром і сіллю.
рис для суші - фото крок 5
Коли рис став м'яким і увібрав всю воду, викладіть його на плоску неметалічну посуд.
рис для суші - фото крок 6
Залийте рис оцтом і розмішайте, щоб не було грудок.
рис для суші - фото крок 7
Накрийте рис рушником і дайте йому охолонути.

Схожі рецепти