Рис для суші
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати суші в домашніх умовах можна, але потрібно знати деякі секрети. Це мистецтво я спостерігала на майстер-класі з приготування суші. Розповідаю, як зробити рис для суші!
Рис для суші потрібно брати спеціальний, це - коротко- або середньозернистий рис. Зазвичай на упаковці пишуть, що рис підходить для приготування суші. Приготувати такий рис зовсім не складно, впорається кожен. Воду потрібно відразу брати в потрібній пропорції, щоб потім не доливати! Рис для суші повинен бути в міру липким, саме тому ми промиваємо його чотири рази. Успіхів і приємного апетиту!
- Мал - 1, 5 склянки
- Оцет рисовий - 4 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Взяти рис для суші, короткозерністий. Висипати в миску з водою.
Добре промийте рис - 4 рази міняючи воду.
Залийте рис холодною водою, доведіть до кипіння і поставте на 15 хвилин вариться на маленькому вогні. Рис повинен увібрати всю воду.
Оцет змішайте з цукром і сіллю.
Коли рис став м'яким і увібрав всю воду, викладіть його на плоску неметалічну посуд.
Залийте рис оцтом і розмішайте, щоб не було грудок.
Накрийте рис рушником і дайте йому охолонути.