Рігатоні алла норма
(покроковий рецепт з фото)
Рігатоні алла норма - одне з найсмачніших страв італійської кухні. Ніжність запечених баклажанів і сонячних томатів ідеально поєднується з пастою: Пенне або рігатоні (трубочки з борозенками).
Я поділюся з вами одним з варіантів рецепта, як приготувати рігатоні алла норма. Баклажани запікають у духовці, рігатоні відварюються до стану аль денте. Соус з томатів і баклажанів просочує макарони і робить їх неймовірно смачними, соковитими і ароматними. Подається страва зазвичай з рікоттою, але в цей раз я відступила від правил і посипала сиром твердих сортів. Готуйте з задоволенням!
- Рігатоні - 400 грам (з твердих сортів пшениці)
- Баклажан - 2 штуки
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори черрі - 300 мілілітрів (консервовані)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Баклажани помийте, видаліть плодоніжки, розріжте вздовж на дві половинки. Покладіть зрізом на деко, змащений оливковою олією. Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 15 хвилин.
Ложкою вийміть запечену м'якоть баклажанів.
Рігатоні відваріть в підсоленій воді до стану аль денте, згідно з інструкцією, зазначеної на пачці. Відкиньте на друшляк.
На сковороді розігрійте оливкову олію. Подрібніть часник і пасеруйте до появи аромату. Очистіть помідори черрі від шкірки, додайте в сковороду, придавите лопаткою і тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте запечену м'якоть баклажанів, сіль, перець за смаком, перемішайте і тушкуйте протягом 1-2 хвилин.
Потім додайте рігатоні, перемішайте, щоб соус обволок макарони з усіх боків, протушкувати пару хвилин. Подавайте до столу з зеленню і сиром. Смачного!