Фаршировані рігатоні
(покроковий рецепт з фото)
Рігатоні - це різновид італійських макаронних виробів, які, як правило, фарширують. Начиняти можна чим завгодно, рикоттой, баклажанами, м'ясом.
Фаршировані рігатоні приготувати досить просто, слідуючи покроковим рекомендаціям до даного рецептом. Результат вас точно порадує, так як виходить чудове італійське блюдо.
- Рігатоні - 350 грам
- М'ясний фарш - 350 грам (мікс зі свинини і яловичини)
- Томатна пасату - 250 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Сир - 50 грам (краще пармезан)
- Молоко - 650-700 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 50 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сухі італійські трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, чебрець)
Підготуйте всі інгредієнти.
Дрібно поріжте цибулю, морква, селера і обсмажте на оливковій олії.
В цей час поставте відварювати рігатоні у великій кількості води, з моменту закипання варіть 2 хвилини.
У обсмажені овочі додайте м'ясний фарш, обсмажуйте 15 хвилин.
Додайте томатну пасат, накрийте кришкою і обсмажуйте ще 15 хвилин.
Злийте воду з рігатоні, залиште приблизно один стакан відвару, в якому варилися макарони для подальшого додавання при готуванні.
Приготуйте соус "бешамель", для цього в сотейник покладіть 50 грам вершкового масла і розтопіть, всипте в масло борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи.
Обсмажуйте до легкого горіхового відтінку, після цього влийте холодне молоко і розмішайте.
Варіть соус "бешамель" до загустіння, безперервно помішуючи, після чого посоліть і додайте дрібку мускатного горіха, ще раз розмішайте.
У м'ясний фарш додайте півсклянки макаронного відвару для соковитості.
Змастіть оливковою олією дно форми для запікання.
Щільно викладіть рігатоні, розташовуючи їх вертикально.
Наповніть кулінарний мішок м'ясним фаршем.
Заповніть рігатоні фаршем, додайте другі півсклянки макаронного відвару.
Викладіть зверху соус "бешамель", посипте пармезаном і сухими італійськими травами.
Накрийте форму зверху фольгою, запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин без неї, для утворення рум'яної скоринки.
Подавайте фаршировані рігатоні відразу ж, як тільки дістанете блюдо духовки.
При подачі можна додати кілька гілочок свіжого базиліка або подати до цієї страви томатний або сливовий соус домашнього приготування.