Рецепт Фаршировані рігатоні фото

Фаршировані рігатоні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Макарони
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рігатоні - це різновид італійських макаронних виробів, які, як правило, фарширують. Начиняти можна чим завгодно, рикоттой, баклажанами, м'ясом.

Опис приготування:

Фаршировані рігатоні приготувати досить просто, слідуючи покроковим рекомендаціям до даного рецептом. Результат вас точно порадує, так як виходить чудове італійське блюдо.

  • Рігатоні - 350 грам
  • М'ясний фарш - 350 грам (мікс зі свинини і яловичини)
  • Томатна пасату - 250 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Сир - 50 грам (краще пармезан)
  • Молоко - 650-700 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сухі італійські трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, чебрець)
фаршировані рігатоні - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
фаршировані рігатоні - фото крок 2
Дрібно поріжте цибулю, морква, селера і обсмажте на оливковій олії.
фаршировані рігатоні - фото крок 3
В цей час поставте відварювати рігатоні у великій кількості води, з моменту закипання варіть 2 хвилини.
фаршировані рігатоні - фото крок 4
У обсмажені овочі додайте м'ясний фарш, обсмажуйте 15 хвилин.
фаршировані рігатоні - фото крок 5
Додайте томатну пасат, накрийте кришкою і обсмажуйте ще 15 хвилин.
фаршировані рігатоні - фото крок 6
Злийте воду з рігатоні, залиште приблизно один стакан відвару, в якому варилися макарони для подальшого додавання при готуванні.
фаршировані рігатоні - фото крок 7
Приготуйте соус"Бешамель" , для цього в сотейник покладіть 50 грам вершкового масла і розтопіть, всипте в масло борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи.
фаршировані рігатоні - фото крок 8
Обсмажуйте до легкого горіхового відтінку, після цього влийте холодне молоко і розмішайте.
фаршировані рігатоні - фото крок 9
Варіть соус"Бешамель" до загустіння, безперервно помішуючи, після чого посоліть і додайте дрібку мускатного горіха, ще раз розмішайте.
фаршировані рігатоні - фото крок 10
У м'ясний фарш додайте півсклянки макаронного відвару для соковитості.
фаршировані рігатоні - фото крок 11
Змастіть оливковою олією дно форми для запікання.
фаршировані рігатоні - фото крок 12
Щільно викладіть рігатоні, розташовуючи їх вертикально.
фаршировані рігатоні - фото крок 13
Наповніть кулінарний мішок м'ясним фаршем.
фаршировані рігатоні - фото крок 14
Заповніть рігатоні фаршем, додайте другі півсклянки макаронного відвару.
фаршировані рігатоні - фото крок 15
Викладіть зверху соус"Бешамель" , посипте пармезаном і сухими італійськими травами.
фаршировані рігатоні - фото крок 16
Накрийте форму зверху фольгою, запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин без неї, для утворення рум'яної скоринки.
фаршировані рігатоні - фото крок 17
Подавайте фаршировані рігатоні відразу ж, як тільки дістанете блюдо духовки.
фаршировані рігатоні - фото крок 18
При подачі можна додати кілька гілочок свіжого базиліка або подати до цієї страви томатний або сливовий соус домашнього приготування.

Схожі рецепти