Рецепт Фаршировані рігатоні фото

Фаршировані рігатоні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Макарони
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Рігатоні - це різновид італійських макаронних виробів, які, як правило, фарширують. Начиняти можна чим завгодно, рикоттой, баклажанами, м'ясом.

Фаршировані рігатоні приготувати досить просто, слідуючи покроковим рекомендаціям до даного рецептом. Результат вас точно порадує, так як виходить чудове італійське блюдо.

  • Рігатоні - 350 грам
  • М'ясний фарш - 350 грам (мікс зі свинини і яловичини)
  • Томатна пасату - 250 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Сир - 50 грам (краще пармезан)
  • Молоко - 650-700 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сухі італійські трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, чебрець)
фаршировані рігатоні - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
фаршировані рігатоні - фото крок 2
Дрібно поріжте цибулю, морква, селера і обсмажте на оливковій олії.
фаршировані рігатоні - фото крок 3
В цей час поставте відварювати рігатоні у великій кількості води, з моменту закипання варіть 2 хвилини.
фаршировані рігатоні - фото крок 4
У обсмажені овочі додайте м'ясний фарш, обсмажуйте 15 хвилин.
фаршировані рігатоні - фото крок 5
Додайте томатну пасат, накрийте кришкою і обсмажуйте ще 15 хвилин.
фаршировані рігатоні - фото крок 6
Злийте воду з рігатоні, залиште приблизно один стакан відвару, в якому варилися макарони для подальшого додавання при готуванні.
фаршировані рігатоні - фото крок 7
Приготуйте соус "бешамель", для цього в сотейник покладіть 50 грам вершкового масла і розтопіть, всипте в масло борошно і обсмажуйте, постійно помішуючи.
фаршировані рігатоні - фото крок 8
Обсмажуйте до легкого горіхового відтінку, після цього влийте холодне молоко і розмішайте.
фаршировані рігатоні - фото крок 9
Варіть соус "бешамель" до загустіння, безперервно помішуючи, після чого посоліть і додайте дрібку мускатного горіха, ще раз розмішайте.
фаршировані рігатоні - фото крок 10
У м'ясний фарш додайте півсклянки макаронного відвару для соковитості.
фаршировані рігатоні - фото крок 11
Змастіть оливковою олією дно форми для запікання.
фаршировані рігатоні - фото крок 12
Щільно викладіть рігатоні, розташовуючи їх вертикально.
фаршировані рігатоні - фото крок 13
Наповніть кулінарний мішок м'ясним фаршем.
фаршировані рігатоні - фото крок 14
Заповніть рігатоні фаршем, додайте другі півсклянки макаронного відвару.
фаршировані рігатоні - фото крок 15
Викладіть зверху соус "бешамель", посипте пармезаном і сухими італійськими травами.
фаршировані рігатоні - фото крок 16
Накрийте форму зверху фольгою, запікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин під фольгою, потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин без неї, для утворення рум'яної скоринки.
фаршировані рігатоні - фото крок 17
Подавайте фаршировані рігатоні відразу ж, як тільки дістанете блюдо духовки.
фаршировані рігатоні - фото крок 18
При подачі можна додати кілька гілочок свіжого базиліка або подати до цієї страви томатний або сливовий соус домашнього приготування.

Схожі рецепти