Рецепт Курка «Алла Каччаторе» фото

Курка «Алла Каччаторе»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пропоную вашій увазі блюдо, родом з Італії. Його ще називають"Курка по-мисливські" . Варіантів рецепта багато, але незмінними залишаються помідори, сухе вино, цибуля, часник, бекон або шинка.

Опис приготування:

Курячі гомілки і стегна або стегенця в цій страві набувають неповторний смак, завдяки чудовому соусу. Вино можна взяти як біле, так і червоне. Помідори надають невелику кислинку, часник пікантність, шинка нотку копченості. Ніхто ще не залишився байдужим до цього простого у приготуванні, ароматного і шалено смачному блюду!

  • Курка - 600 грам (гомілки, стегна)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Шинка - 150 грам
  • Вино сухе - 100 мілілітрів
  • Печериці - 200 грам
  • Масло оливкове - 30 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Помідори - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
курка
Курку помийте, обсушити і викладіть в каструлю з товстим дном.
курка
Налийте оливкова олія і підсмажте до легкого золотистого кольору. Можна взяти звичайну соняшникову олію.
курка
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду, налийте трохи олії і обсмажте до прозорого стану.
курка
Додайте смажену цибулю в каструлю до курки.
курка
Помідори очистіть від шкірки, подрібніть будь-яким способом і додайте в каструлю. Покладіть лавровий лист.
курка
Налийте сухе вино, додайте сіль, перець, цукор, сухий базилік і орегано. А також 200 мл води.
курка
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте курку зі спеціями, вином і томатами до готовності. Після додайте нарізаний бекон або шинку.
курка
Печериці очистіть, наріжте і викладіть в каструлю.
курка
Готуйте курку ще 7-8 хвилин. В кінці додайте подрібнений часник.
курка
Курка"Алла Каччаторе" готова. Подаємо з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти