Курка «Алла Каччаторе»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі блюдо, родом з Італії. Його ще називають "курка по-мисливські" . Варіантів рецепта багато, але незмінними залишаються помідори, сухе вино, цибуля, часник, бекон або шинка.
Курячі гомілки і стегна або стегенця в цій страві набувають неповторний смак, завдяки чудовому соусу. Вино можна взяти як біле, так і червоне. Помідори надають невелику кислинку, часник пікантність, шинка нотку копченості. Ніхто ще не залишився байдужим до цього простого у приготуванні, ароматного і шалено смачному блюду!
- Курка - 600 грам (гомілки, стегна)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Шинка - 150 грам
- Вино сухе - 100 мілілітрів
- Печериці - 200 грам
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Помідори - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
Курку помийте, обсушити і викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте оливкова олія і підсмажте до легкого золотистого кольору. Можна взяти звичайну соняшникову олію.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду, налийте трохи олії і обсмажте до прозорого стану.
Додайте смажену цибулю в каструлю до курки.
Помідори очистіть від шкірки, подрібніть будь-яким способом і додайте в каструлю. Покладіть лавровий лист.
Налийте сухе вино, додайте сіль, перець, цукор, сухий базилік і орегано. А також 200 мл води.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте курку зі спеціями, вином і томатами до готовності. Після додайте нарізаний бекон або шинку.
Печериці очистіть, наріжте і викладіть в каструлю.
Готуйте курку ще 7-8 хвилин. В кінці додайте подрібнений часник.
Курка "алла Каччаторе" готова. Подаємо з будь-яким гарніром.