Рибний суп з скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія - відмінна жирна риба, яка володіє дуже яскравим смаком. Я часто готую рибний суп з скумбрії за рецептом, який сподобався мені у В'єтнамі. Сьогодні я охоче поділюся їм з вами.
Рибний суп з скумбрії за цим азіатському рецептом виходить дуже яскравим і насиченим. Отже, як же приготувати такий суп? Дуже просто і легко! За консистенцією він виходить дуже густим, така собі юшка. Якщо любите більш традиційний варіант, додайте трохи більше води. Я використовую консервовану скумбрію, але можна взяти і сиру, попередньо обсмажену або відварену. У супі змішується багато цікавих смаків: гострота чилі, солодкість, пряність імбиру і солона нотка, яку надає соєвий соус.
- Скумбрія - 300 грам (у мене консервована)
- Пекінська капуста - 450 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 5 грам
- Перець чилі - 15 грам
- Соєвий соус - 30 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Томатний сік - 50 мілілітрів
- Зелена цибуля - 3 штуки (пір'я)
Цибуля, часник і імбир почистіть від шкірки. Лук поріжте тонкими півкільцями, часник і імбир дрібно наріжте.
Маринад з консервованої скумбрії злийте в миску, додайте соєвий соус, перець чилі, цукор, імбир і часник. Добре все перемішайте.
Капусту помийте, купно наріжте і відправте в сотейник обсмажувати на рослинній олії.
Коли капуста стане м'якою, додайте цибулю і скумбрію.
Томатний сік змішайте з заправкою з часнику і імбиру і влийте в сотейник.
Додайте воду і млоїте на повільному вогні 15-20 хвилин.
Дрібно наріжте перчики і зелену цибулю, додайте їх до решти інгредієнтів. Суп готовий, можна подавати його до столу.