Рибні котлети з нерки
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки такі рибні котлети з нерки виходять трохи сухуватими, то найкраще подавати їх з білим соусом. Готуються вони трохи незвичним способом, а як, я розповім далі в рецепті.
На гарнір до таких котлет підійде рис або інша каша. Картопляне пюре не дуже підходить, оскільки в фарш ми будемо додавати терту картоплю. Оскільки нерки - риба не дуже соковита, то готові котлети найкраще подавати з соусом. Один з варіантів - майонезний з лимоном.
Отже, дивіться, як приготувати рибні котлети з нерки, і дотримуйтесь інструкцій.
- Файл nERKO - 500 грам
- Картопля - 2-3 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 1 зубчиків
- Яйце - 1 штук
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Поки будемо займатися філе нерки, відварюємо картоплю в мундирі і даємо йому охолонути. Філе нерки потрібно подрібнити на м'ясорубці або блендером.
2. На великій тертці натираємо очищену картоплю, а на дрібну тертку - часник.
3. Додаємо яйце, сіль і спеції. Натираємо на дрібній тертці цибулю.
4. Формуємо котлети і обвалюють їх в сухарях. Відправляємо на сковороду.
5. Обсмажуємо з обох боків до рум'яного кольору і викладаємо на блюдо.
6. Соус до котлет можна вибрати будь-який, але найсмачніше - білий сметанний або сирний.