Стейк з нерки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Стейк з червоної риби - блюдо, яке може прикрасити навіть найвишуканіший стіл. Нижче ми пропонуємо рецепт, як приготувати стейк з нерки в духовки, на який у вас піде не більше півгодини.
Стейки з лимоном - самий простий і зручний спосіб приготування червоної риби. Якщо у вас в морозилці лежать вже нарізані стейки, досить просто розморозити їх на нижній полиці холодильника. Цілу рибу необхідно попередньо підготувати: випатрати, вимити, звільнити від хвоста і голови, нарізати на порційні шматки. Коли підготовчий процес буде завершений, можна переходити до основної частини рецепта.
Дивіться, як приготувати стейк з нерки в духовці.
- Стейки з нерки - 4 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Приправи для риби, сіль - За смаком
Моєму лимони, цибулину очищаємо від лушпиння і теж промиваємо водою. Ріжемо цибулю і лимон тонкими однаковими за розміром кружками.
Стейки натираємо сіллю і спеціями для приготування риби. Приправи можуть бути будь-які на смак і колір, як то кажуть. У мене була готова суміш.
На деко кладемо фольгу.
На деко кладемо фольгу.
Далі викладаємо інгредієнти шарами в наступному порядку: Nerka, цибуля, лимон. Вийшла досить апетитна картина.
Зверху стейки скроплюємо лимонним соком.
Закриваємо зверху фольгою і відправляємо в духовку з температурою 210 градусів на 25 хвилин.
Закриваємо зверху фольгою і відправляємо в духовку з температурою 210 градусів на 25 хвилин.
За кілька хвилин до кінця процесу фольгу можна розгорнути, щоб утворилася апетитна рум'яна кірочка. Подаємо нерки в гарячому вигляді, можна прикрасити свіжою зеленню!